سفارش تبلیغ
صبا ویژن




بهتر است ابتدا فرهنگ فضای مجازی ( 1 ) را بخوانید!

ادامه مقاله...
مباحث کلیدی در پژوهش‌های مربوط به فرهنگ مجازی
شاید یکی از برجسته‌ترین ویژگیهای پیکره ادبیات رایج درفرهنگ مجازی تقریباًمتضاد بودن مباحث مربوط به تمام موضوعات باشد.
تعدادی از پژوهشگران این تناقض‌ها را به طور مستقیم بررسی می‌کنند.فیشر، رایت و پوستر به طور مشخص به مقایسه پیشگویی های آرمانگرایانه و غیرآرمانگرایانه در گفتمان حاکم بر اینترنت می‌‌پردازند.لوی، پوستر و جردن تا آنجا پیش رفته‌اند که معتقدند اینترنت ماهیتاً مهمل نما است: این وسیله جهانی اما غیرکلی، آزادی‌خواه و انحصار طلب، قدرتمند، شکننده و سریع، صرفاً در تحول است.از این رو بسیاری از نویسندگان مایلند در مباحث مهمل نما (مربوط به اینترنت) تنها درخصوص یک طرف، نظریه‌پردازی کنند. نمونه این مسأله را در مبحث بعدی می‌توان ملاحظه نمود.
آرمانشهر یا نا آرمانشهر
برخی نویسندگان ضمن عدم دفاع آشکارا از ابزارگرایی ،دیدگاه‌هایی آرمانشهری (1) درخصوص به اصطلاح «گذرگاه اطلاعاتی» مطرح می‌کنند.
این نظریه پردازان پیش‌بینی می‌کنند که توانایی رهاشدن از ارتباطات اینترنتی در پیدایش اشکال جدید دموکراسی و ادارک جمعی در دهکده جهانی فضای مجازی تأثیر بسزایی دارد.
منتقدین آنها معتقدندکه این نویسندگان ازواقعیت غافلند و ارزشهای فرهنگی بطورجدایی‌ناپذیری با رسانه و زبان در ارتباطند و فرهنگ مجازی از ماتریکس فرهنگی و اجتماعی شناخته شده نشات گرفته است.
این نظریه‌پردازان به طرح دیدگاه‌های جزمی‌تر فناوری و ناآرمانشهری (2) درخصوص فضای مجازی در سطح وسیعتری پرداخته‌اند: در این دیدگاه‌ها، فرهنگ سرمایه‌داری و پول محور غالب است و سلسله مراتب بی‌عدالتی و نابرابری اقتصادی موجود را گسترش میدهد و از طرفی ارزشهای فرهنگی غربی/آمریکایی و مهارت‌های فنی را تقویت می‌کند.
این مباحث و مباحثی که موضوعاتی متقابل و متضاد دارند و به فرهنگ مجازی مربوطند (نظیر اینترنت به مثابه مرکز کنترل جمعی در مقابل اینترنت به مثابه یک فضای اجتماعی جدید یا اینترنت به مثابه بافت فرهنگی در مقابل اینترنت به مثابه یکدست ساخته فرهنگی همه در مباحث فلسفی‌ای که مبانی اثر فهرست شده در دیگر بخش‌های مقاله، را تشکیل می‌دهند آمده‌اند.
مدرن یا پسامدرن
از دیگر تقسیمات عمده در بحث مربوط به ماهیت و فرهنگ فضای مجازی این مسأله است که آیا اینترنت (و فناوری‌های وابسته به آن) پدیده ای مدرن (3) است یا پسامدرن (4)؟
نویسندگان بیشماری گسترش فناوری‌های اینترنتی و فضای ارتباطی جدید ساخته شده توسط آنها را صرفاً به مثابه تجلی ایده‌های مدرن به شکل ابزار و تکنیک که بطور قطع درایده‌آل‌های جمهوری خواهانه و انقلابی، آزادی، برابری و برادری نهفته است، مورد بررسی قرار داده‌اند.
اسکوبار با تأکید بر همخوانی فناوری‌های رایج با انقلابهای فرهنگی موجود، مبانی فرهنگی غربی توسعه فناوری را مورد بررسی قرار می دهد، گانکل نیز با تاکید برهمین مسأله معتقد است که منطق فضای مجازی صرفاً عبارت است از بسط و گسترش استعمار اروپایی.از نگاه کستلز فرهنگ مجازی برخاسته از فرهنگ برتر علمی و تکنولوژیکی،«در فهرست مأموریت غلبه بر جهان قرار داشت».
ارول معتقد است که بحث درخصوص پسامدرن بودن، ابراز فراموشی نسبت به گذشته است و مدعی است که فضای مجازی و فناوری‌های مجازی دنباله همان تصویرگری رمانتیک و دهه‌های 1830 و 1840 است.او می‌گوید از قالب خارج کردن، محصول جدید دوران مدرن نیست بلکه (پدیده جدید) موفقیت تصویرگری رمانتیک بود.
نویسندگان متأخرتر، فضای فرهنگی فضای مجازی را کاملاً جدید و پسامدرن دانسته، آن را نشانگر گسستی عمده و اساسی در الگوهای فرهنگی جامعه،هویت و ارتباطات درنظر می‌گیرند.
به عنوان مثال وبب معتقد است تصاویر مرزی فضای مجازی نشانه تغییر پسامدرن از انسان محصور به یک غیرانسان نامحصور مجهز به کامپیوتر است.پوستر مدعی است فناوری‌های اینترنتی فرهنگ دومی را پدید آورده است: "فرهنگی غیر از مبادلات همزمان نشانه‌ها و صداها بین افراد.در فضای واقعی و زمینی".او پیش‌بینی می‌کند که پیامدهای فرهنگی این نوآوری، باید سبب تخریب و نابودی «مدرن» گردد، و برای این بافت گزاره هایی از نظریات پسامدرن اندیشمندانی نظیر فوکو، هایدگر، دلوزه، بادلیراد و دریدا را که عقاید مدرن درخصوص پیشرفت، شخصیت اصیل تعریف پذیر و وجود مبانی مطلق برای ساختار علم را به چالش کشیده‌اند،را از نو تدوین می‌کند. (برای مرور مختصر و اجمالی تفکر پسامدرن به 2000, Schutz رجوع گردد).
پوسترمعتقد است دیدگاه‌های پسامدرن درخصوص زندگی و فرهنگ که فراتر از عقاید و آموزه‌های مربوط به ساختارهای ثابت اجتماعی ممکن است با فضای پویا، شناور و حتی به لحاظ فرهنگی متناقض با فضای مجازی،بیشترین پیوند و سازگاری را داشته باشد.
ادامه دارد...
منبع: باشگاه اندیشه
__________________________________________________________________________

1- آرمانشهر : مدینه فاضله عبارت از جامعه ای واقعی یا تصوری، مکان یا دولتی کامل یا ایده ال است.
2- ناآرمانشهر : این مدینه از لحاظ معنایی مخالف مدینه فاضله است و به هر جامعه نامطلوبی اطلاق می شود.
این اصطلاح عمدتاً برای اشاره به جامعه ای ساختگی(در آینده ای نزدیک) بکار می رود که در آن گرایشهای اجتماعی رعب آور و از لحاظ اجتماعی بی نهایت مخرب است.

3- مدرن: اصطلاح مدرن در علوم اجتماعی به اشکال مختلف سیاسی،اجتماعی،فرهنگی(و مبانی اجتماعی و فلسفی آنها) اشاره دارد که مشخصه جامعه صنعتی و غرب امروز به شمار می رود.فرضیات فرهنگی مدرن بطور خاص در پی بسط نظریات جهانی وعقلایی هستند که جوامع انسانی را توضیح و تفسیر می کنند.
4- پسامدرن : رویکردهای نظری که بعنوان پسامدرن شناخته شده اند،این اعتقاد را که فرضیات اجتماعی جهانی و عقلایی،مطلوب هستند را کنار گذاشته اند. نظریات پسامدرن، فرضیات بنیادین مدرن نظیر ایده پیشرفت یا آزادی را به چالش کشیده اند.
اینترنت:

شاید خیلی از شما که دارید این مطلب رو می خونید ،یه وبلاگ شخصی دارید.یا شاید هم به سرتون زده یه وبلاگ راه بندازید و توی این دنیای مجازی جایی برای خودتون پیدا کنید .فرقی نمی کنه جزو کدوم دسته از این دو گروه باشید .مهم اینه که این مطلب شاید بتونه به شما کمک کنه تا از این به بعد توی عرصه وبلاگ نویسی موفق تر باشید.

به موضوع اهمیت دهید
در یک وبلاگ موضوعات مختلفی می تواند وجود داشته باشد ، ولی مطالب موجود در هر شاخه باید متناسب با یک موضوع مشخص باشد. بازدید کنندگان وبلاگ شما وقتی وارد شاخه مورد علاقه خود می شوند دوست دارند مطلبی متناسب با موضوع که مورد پسند آنها قرار گرفته است پیدا کنند پس آنها را ناامید نکنید. بیشتر خوانندگان وبلاگ علاقه ای به دانستن اینکه مثلاً شما برای صبحانه چه خورده اید ندارند! اگر چه ممکن است برای آنها میزان کالری یک صبحانه معمول جالب باشد. یک موضوع برای وبلاگ خود تعیین کنید و به آن بچسبید! در این صورت می توانید مطمئن باشید که افرادی علاقه مند به موضوع انتخابی وجود دارند که دوباره به وبلاگ شما سر می زنند. چون شما همان چیزی را فراهم می کنید که آنها می خواهند.
 

وبلاگ خود را آموزنده نگه دارید
اگر می خواهید این احساس را در بازدیدکنندگان ایجاد کنید که شما در یک علم یا رشته مسلط هستید باید همیشه در جریان اخبار در این زمینه باشید. اگر یک محصول را معرفی می کنید یا در زمینه ای مطلبی می نویسید آن را با حقایق بسنجید قبل از آن که آن را در اختیار بازدیدکنندگان خود  قرار دهید. چون همیشه اعتبار شما در خطر است. اگر صحبتی دارید و می خواهید آن را بیان کنید آن را خلاصه کنید و سعی کنید محتوای آن همانند یک سرمقاله باشد.
 

خبر قدیمی دیگر خبر نیست
در حالیکه می توانید روی وبلاگ خود هر روز مطالب جدید قرار دهید، بسیار مهم است که مطالبی که ارائه می دهید به روز و دقیق باشد و نوشتن یک مقاله در مورد اتفاقی که شش ماه پیش رویداده است مورد علاقه بسیاری نخواهد بود و باز هم اعتبار وبلاگ خود را به خطر انداخته اید.
 

 به یک رویه وفادار بمانید
یک برنامه تهیه کنید و از آن پیروی کنید. متوجه باشید که وبلاگ نویسی احتیاج به زمان و کوشش زیاد دارد. از تهیه مطالبی که از شما انتظار نمی رود خودداری کنید. یک انحراف موقت از موضوع کلی یا صحبت کردن در مورد یک روز تعطیل قابل درک است. اما خوانندگان با توجه به مطالبی که قبلاً در وبلاگ شما دیده اند بازگشته اند و طبیعی است که به دنبال مطالب مشابهی می گردند. و همانطور که می دانید هر روز وبلاگهای جدیدی بوجود می آیند. پس مراقب بازدیدکنندگان خود باشید تا آنها را از دست ندهید.
 

ادامه مطلب...

دوستانی که در طول ایام تابستان گذشته با وبلاگ همراه بودند، احتمالا به خاطر دارند که اون وقت ها هر روز و در انتهای هر مطلب یک لینک به اونهایی که اهل وبگردی بودند معرفی میشد که اتفاقا تعدادی از این لینک ها هم مورد توجه زیادی قرار گرفت.
بنا به خواست برخی دوستان و به منظور دسترسی ساده تر به این لینک ها، مجموعه آنها به صورت یکجا در اختیارتون قرار میگیره. لازمه عرض کنم که این لینک عموما جنبه علمی نداشته و حاصل گشت و گذارهای روزانه در این دنیای مجازی است.

لینک شماره 1 : http://www.dll-files.com/dllindex/index.shtml
تا حالا شده یک برنامه یا بازی که مدتی ازش استفاده می کردید دیگه اجرا نشه و پیغام بده که یه فایلی با پسوند dll نیاز داره؟ این سایت چاره کار شماست! بسیاری از این فایل ها رو می تونید تو این سایت جستجو و دانلود کنید.

لینک شماره 2 : http://www.iconarchive.com
از آیکون های روی دسکتاپ خسته نشدید؟ اینجا شاید بزرگترین مرجع آیکون های دسکتاپ باشه. اینقدر آیکون اینجا هست که حتی نتونید ازشون انتخاب کنید! مجموعه های سمت چپ صفحه سایت رو از دست ندید.

لینک شماره 3 : http://www.farshchianart.com
این سایت هم مال یکی دیگه از مفاخر ایرانه، استاد محمود فرشچیان.

لینک شماره 4 : http://ocw.mit.edu/index.html
تو این سایت می تونید مطالب درسی دانشگاه ماساچوست را ببینید که بصورت رایگان در اختیار شما قرار گرفته است رشته های درسی زیادی در این سایت ارائه شده است از تاریخ وجغرافیا گرفته تا بیولوژی و مغز و اعصاب و اکثر رشته های مهندسی و ... جالب است بدانید که هزینه یک سال تحصیل در این دانشگاه آمریکائی بیش از چهل هزار دلار است و همیشه کلاسهای آن برای هر سال از قبل رزرو شده است.

لینک شماره 5 : http://tinyurl.com
حتما بارها براتون اتفاق افتاده که دنبال یه مطلبی توی سایت بزرگی گشتید و وقتی که مطلب مورد نظر خودتون رو پیدا کردید و خواستید آدرس اون صفحه رو بنویسید با یه آدرس 6 متری مواجه شدید طبیعیه که اون آدرس رو نه میشه حفظش کرد نه به دوستی معرفی کرد . سایت فوق دقیقا راه حل این مشکله در صفحه اول سایت شما آدرس وبی مورد نظرتون رو کپی میکنید بعدش این سایت به جای اون آدرس فوق العاده بلند یک آدرس کوچک به شما میده که به همون صفحه رجوع میکنه .

لینک شماره 6 : http://www.namestatistics.com
اگه دوست دارید بدونین تو آمریکا چند نفر هم نام شما هستند یه سری به این سایت بزنید. مال من حدود 1250 نفر بود یعنی 0.0005 %

لینک شماره 7 : http://www.free-games-net.com
دنبال بازی های مجانی با حجم کم و کیفیت بالا می گردید، سری به اینجا بزنید.

لینک شماره 8 : http://www.windowsecurity.com/trojanscan
در این سایت میتونید به صورت آنلاین کامپیوتر خود را چک کرده و تروجان ها را از روی سیستم خود پاک کنید.

لینک شماره 9 : http://www.irantux.com
یکی از اولین نشریات الکترونیک فارسی در زمینه لینوکس و نرم افزار های آزاد / متن باز که تا به حال بیش از 30 شماره از آن منتشر شده و مقالات ارزشمندی رو میتونید تو اون پیدا کنید.

لینک شماره 10 : http://www.patmat.cz/ ---- http://www.luckyluke.nl
پت و مت که یادتونه، این هم سایتشون. اگر خواستید سری هم به لوک خوش شانس و دالتون ها بزنید. البته شما که دیگه از این کارتون ها نمی بینید!!؟ ولی یادش بخیر بچگی ها ...

ادامه مطلب...

آموزش

سلام . این دفعه می خوام یه چندتا ترفند بگم طبق گفته ی دوستمون که گفته بودن چند وقتیه که ترفندای جالبی تو وبلاگ نبوده. راستش رو بخواید من خودم از اینکه ترفند بگم زیاد خوشم نمی آد اما این ترفندایی که می خوام بگم به درد من که خورده گفتم شاید به کار شما هم بیاد.

ترفند اول : تا قبل از این راه های انتقال اطلاعات به شکل سخت افزاری فقط از طریق فلاپی ها و نهایتأ CDها انجام می شد . اما با پیشرفت تکنولوژی ، امروز حافظه های فلش USB مثل نقل و نبات تو دست کاربرا میگرده. این موضوع تاحدی باعث نگرانی مدیرای شبکه ها به خاطر عدم امنیت داده های روی سیستم ها شده. طوری که هرکسی می تونه با وصل کردن فلش خودش به USB خیلی راحت اطلاعات روی هارد سیستم رو منتقل کنه . واسه حفظ امنیت اطلاعات، خیلی ها دنبال پیذا کردن یه راه واسه جلوگیری از انتقال اطلاعات با فلش دیسک ها هستن. تو این ترفند می خوایم یه روش ساده رو با استفاده از رجیستری ویندوز بگیم که توسط اون میتونین کپی یا منتقل کردن اطلاعات رو با فلش دیسک های وصل شده به USB غیر ممکن کنه.
واسه این کار:

از منوی Start برید تو Run و تو اون عبارت regedit رو وارد کنین و Enter بزنین تا پنجره ی رجیستری بازبشه .
برین به مسیر زیر:

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control

حالا روی کلید Control راست کلیک کنین و از New ، Key انتخاب کنین . اسم کلید جدید رو StorageDevicePolicies بزارین . حالا روی کلید StorageDevicePolicies راست کلیک کنین و از منوی New روی DWORD Value کلیک کنین . اسم مقدار جدید رو که ساختین writeProtect بزارین
حالا روی writeProtect راست کلیک کنین و Modify رو انتخاب کنین . تو قسمت Value Data عدد 0 رو به 1 تغییر بدین و OK کنین . کار تمام شده ، حالا رجیستری را ببندین و سیستم رو رستارت کنین .
از این به بعد اگه بخوایم اطلاعاتی رو به یه حافظه فلش یا هر حافظه همراه مثل Mp3 player ها منتقل کنین پیغام خطا ظاهر می شه . لازمه بگم که واسه برگشت به حالت قبلی کافیه عدد 1 رو به 0 تغییر بدین .
این ترفند فقط روی ویندوز XP سرویس پک2 انجام می شه .

ترفند دوم : حتمأ واسه شما هم پیش اومده که تو محیط ویندوز با پیغام خطا یا Error روبرو بشین . حالا ممکنه بخواید به هر دلیلی متن این Error را Copy وتو جایی Paste کنین . مثلا قصد داشته باشین دلیل ظاهر شدن این Error رو از رفیقتون بپرسین ، مطمئنا لازم می شه که متن Error رو هم بفرستین . اما همون طور که میدونین مثل متنا ی دیگه تو ویندوز نمی تونین متن Error ها را با موس انتخاب و بعدش کپی کنین . تو این ترفند می خوام یه راه خیلی ساده اما کاربردی واسه Copy و Paste کردن متن Error ها تو ویندوز به شما بگم .
کافیه بعد از ظاهر شدن پیغام Error کلیدای Ctrl + C را همزمان فشار بدیم . بعد واسه کپی کردن این متن Notepad رو باز کنیم و دکمه های Ctrl + V ( یا راست کلید > Paste ) رو بزنین . این کار رو تو هر محیط ادیتور دیگه ای هم می تونین انجام بدین . می بینین که تیتر Error ، پیغام اون و نهایتأ دکمه هایی که تو اون بود با یک خط چین از هم دیگه جدا می شن و به شکل فایل متنی در میان .

ادامه مطلب...

<      1   2   3   4   5      



لیست کل یادداشت های وبلاگ

OpenCube Drop Down Menu (www.opencube.com)