سفارش تبلیغ
صبا ویژن





بــا اشـک هـاش دفـتـر خــود را نـمـور کــرد          ذهـنـش ز روضـه های مجـسـم عـبـور کـرد
در خــود تمــام مــرثـیــه هــا را مـــرور کــرد          شاعـر بسـاط سیـنــه زدن را کـه جـور کـرد
احساس کرد از همه عالم جدا شده ‌است          در بیت‌هاش مجلس ماتـم به پا شده ‌است
در اوج روضـه، خوب دلش را که غــم گرفـت          وقتـی که میـز و دفـتر و خـودکـار دم گرفـت
وقـتش رسـیده بود، به دستش قـلم گرفـت          مـثل همیشه رخصـتی از محتـــشم گرفـت
باز این‌چه شورش است که در جـان واژه‌ها          شاعر شکست‌خورده‌ی طـوفان واژه‌هاست
بـی اخـتیار شـد، قـلمـش را رهــا گذاشـت          دستی ز غـیـب، قـافـیـه را کـربــلا گـذاشـت
یـک بـیـت بـعـد واژه لــب تشنه را گـذاشـت          تن را جدا گـذاشت و سر را جــدا گـذاشـت
حـس کـرد پـا به پاش جهان گریـه می کنـد          دارد غــروب فـرشــچـیـان گـریــه می کـنــد
بـا این زبـان چگـونـه بگــویـم چـه هـا کشید          بر روی خاک و خـون بـدنـی را رهــا کـشـیـد
او را چــنـان فـنـای خـدا ، بـی ریــا کـشـیـد          حـتـی بــراش جـای کــفـن بـوریـــا کـشـیـد
بـر خـــون کشـیـد قـافـیـه هـا را، حــروف را          از بــس کـه گـــریــه کــرد تـمــام لـهــوف را
امــا در اوج روضــه کــم آورد و رنــگ بـاخـت          بـالا گرفت کـار و سـپـس آسـمـان گـداخـت
ایـن بنـد را جـدای همه روی نیــزه سـاخـت          خورشـید سر بریده غـروبی نمی شـنـاخـت
بــر اوج نـیـزه، گــرم طـلـوعــی دوبـــاره بـود          او کهـکـشــان روشـن هــفـده سـتـاره بـود
خــون جـای واژه بـر لـبـش آورد و بـعـد از آن          پیشـانی اش پر از عـرق سـرد و بـعـد از آن
خـود را مـیان معـرکه حس کـرد و بـعد از آن          شاعــر بــریـد و تــاب نــیــاورد و بــعـد از آن
در خلسـه‌ی عمیق خـودش بود و هیچ کـس          شـاعــر کـنــار دفـتــرش افـتــاد از نــفــس


سلام
مدت‌ها از شروع به کار وبلاگ میگذره و در تمام طول این مدت، سعی بر این بوده که با تمام فراز و نشیب‌هایی که ممکنه یک کار گروهی رو دستخوش قرار بده، از هدف وجودی خودش دور نشه! از اولین روزهای شروع به کار این گروه، با توجه به نیازی که احساس میشد، قرار بر این شد که وبلاگ محلی باشه برای ارتباط سریعتر و ساده‌تر با اعضای انجمن و از طرفی در حد توان و با استفاده از همین ارتباط آسان، سعی در بالابردن سطح دانش عمومی دانشجویان در زمینه‌های مرتبط با کامپیوتر داشته باشد و از همین رو است که حتی کمتر شاهد مطالب تخصصی کامپیوتر بوده‌ایم!
بر این اساس بارها شکل کار – با توجه به برآیند نظرات دوستان – تغییر کرد. اعضای جدیدی به گروه اضافه شد تا به همراه اونها ایده‌های جدید به کار اضافه بشه و بعضا افرادی هم از گروه کنار رفتند...
حالا باز فرصتی فراهم شده که وبلاگ شاهد تغییراتی باشه، تغییراتی که امید این وجود داره تا باعث پیشرفت کار بشه و رضایت جمع بیشتری از دوستان رو جلب کنه. از ظاهر وبلاگ (قالب) گرفته تا موضوعاتی که در موردشون مطلب نوشته میشه، اضافه شدن نویسندگان جدید به وبلاگ و حتی تغییر در ساختار داخلی گروه ...
امروز اعضای جدیدی به انجمن اضافه شده اند که شور و شوق زیادی برای فعالیت دارند و توانایی‌های بسیار بیشتر ... خیلی از این عزیزان هم در روزهای ثبت نام انجمن اظهار تمایل کردند که در وبلاگ فعالیت کنند، باید عرض کنم که از نظر این گروه، هیچ محدودیتی برای جذب اعضای جدید وجود نداره و از اعلام آمادگی دوستان برای همکاری و فعالیت در وبلاگ به شدت استقبال میکند!

با توجه به شروع ایام امتحانات، و خب اولویت این مسئله بر سایر فعالیت‌ها، تا پایان دی ماه روند آپدیت وبلاگ متوقف میشه و مطلب جدیدی درج نخواهد شد! این بازه زمانی فرصت مناسبی است تا به مواردی که قبلا ذکر شد هم رسیدگی لازم انجام بشه و انشاالله پس از امتحانات و همزمان با شروع ترم جدید، وبلاگ با رنگ و بویی جدید و انرژی بیشتر کار خودش رو از سر بگیره...
در این فاصله دوستانی هم که مایل به همکاری با وبلاگ هستند میتوانند از طریق پست الکترونیک وبلاگ به آدرس (qomelecom_weblog@yahoo.com) و یا ایمیل شخصی بنده اعلام آمادگی کنند، تا هماهنگی‌های لازم صورت گرفته و زمینه شروع فعالیت عزیزان فراهم بشه و از کسانی هم که نظراتشون رو برای بهبود کار عنوان میکنند پیشاپیش کمال تشکر رو دارم...

در آخر پیشنهاد میکنم پست های زیر رو هم مطالعه کنید، از تجربیات دوستانتون استفاده کنید و اگر نکته خاصی به نظرتون میرسه در قسمت نظرات بنویسید تا دیگران هم از تجربیات شما بهره‌مند شوند. امید اینکه به کمک هم نتیجه دلخواه از امتحانات نصیبمون بشه...

آرزوی موفقیت دارم برای تک‌تک دوستان، امیدوارم و دعا میکنم که امتحانات خوبی رو پیش رو داشته باشید!


مهارت‏های تحصیلی و تنظیم وقت تاثیر بسزایی در موفقیت شما دارد. کتاب‏ها و مقالات زیادی در این زمینه نگاشته‏شده که می‏توانید با یک جستجوی مختصر به راحتی آنها را مطالعه کنید؛ اما درس‏خواندن در دانشگاه پیام‏نور به علت ساختار نیمه‏حضوری آن قواعد خاص خودش را دارد که برای موفقیت هر چه بیشتر لازم است آنها را بدانید. متن زیر برگرفته از گفته‏های اساتید پیام‏نور، دانشجویان موفق و برخی تجربیات شخصی می‏باشد که البته خود به این نصیحت ها محتاج‏تر از هر کسم!

1- کتابتان را به رسمیت بشناسید.
سیستم دانشگاه پیام‏نور کتاب‏محور است. به این معنا که تمام جزوه‏ها و فرموده‏های استاد محترم است؛ اما منبع امتحان پایان ترم، کتاب معرفی شده از طرف دانشگاه می‏باشد. لذا مطالعه کتاب مربوطه را در صدر فعالیت‏های خود قرار دهید.

2- بر اساس اهمیت موضوعات مطالعه کنید، نعمت امتحان میان ترم را قدر بدانید.
نحوه نمره دهی امتحان چنین است که 14 نمره برای امتحان کتبی پایانی و 6 نمره برای امتحان میان‏ترم و فعالیت‏های کلاسی در نظر گرفته‏شده‏است؛ اما 6 نمره شما کاملا بستگی به نمره کتبی دارد. بدینصورت که اگر نصف نمره کتبی را کسب کنید استاد مجاز است نمره کلاسی شایسته شما را منظور کند. اگر استاد برای امتحان میان ترم و فعالیت‏ها نمره خاصی در نظر گرفته‏باشد و هنوز امتحان میان‏ترم گرفته‏نشده، تمام تلاش خود را بکار گیرید زیرا باعث می شود به وسیله اهرم فشار‏ِ امتحان، نیمی از کتاب را مطالعه کنید و در نمره پایانی هم موثر است؛ولی اگر استاد برای 6 نمره برنامه خاصی نداشته و حتی نمی‏داند که شما شاگرد کلاسش هستید باید روی امتحان پایانی تمرکز بیشتری کنید. نمره شما هر چه که باشد در عدد 7/10 ضرب می‏شود. سعی کنید تخمین بزنید که از هر فصل تقریبا چند نمره در امتحان می‏آید و به اندازه نصف نمره قبولی کاملا از خودتان مطمئن باشید. اگر می‏بینید مباحث آسانی از کتاب هستند که بارم زیادی در امتحان دارند روی آنها وقت کافی بگذارید. حدس بزنید که طراح سوال به چه نوع سوالاتی می‏اندیشد و سرفصل‏ها را برای خود از لحاظ اهمیت درجه بندی‏کنید.

3-‏‏مطالعه و رفع اشکال گروهی را به دوستانتان تجویز کنید.
حدود یک ماه دیگر تا امتحانات پایان ترم باقی مانده‏است و دانشجویان پیام‏نوری به خود آمده‏اند و شروع به مطالعه جدی‏تر کتب کرده اند. اگر هنوز کتاب‏هایتان دست‏نخورده مانده و در کلاس‏ها حضوری فعال نداشته‏اید نگران نباشید، شما تنها نیستید. بسیاری از دوستانتان هم ممکن است وضعیت شما را داشته‏باشند. پس چه بهتر که به همراه گروه دوستان خود برنامه‏ریزی کنید و مثلا هر هفته دو فصل از کتاب را مطالعه کرده، ساعتی قبل از کلاس در دانشگاه حضور به هم رسانده و به رفع اشکالات خود بپردازید. این روش اگر طبق برنامه پیش رود معجزه گر است! باور کنید.

با اجازه مدیر وبلاگ همینجا از بقیه نویسندگان
وبلاگ انجمن کامپیوتر پیام نور دعوت می‏کنم که هر کدام سه نکته درباره مهارتهای مطالعه و تنظیم وقت- خاصه در دانشگاه پیام‏نور- ذکر کنند تا ان شاالله همه واحد‏های اخذ شده با نمره عالی در قبول افتد!


نویسنده:

چیزی به شروع امتحانات پایان ترم نمونده همه دانشجویان سخت مشغول درس خوندن هستند تا به نتیجه ایده آل برسن. اما چطورباید درس خواند تا به نتیجه دلخواه رسید ؟

1. خلاصه نویسی ، طرح شبکه ای و همبستگی : این روش برای دروسی که بیشتر جنبه ی حفظی دارند و یا مطالب مشابه هم ،بسیار مفید است برای کمک به حافظه می بایست بعد از فهمیدن درس یا در هنگام یادگیری به خلاصه نویسی و رسم طرح شبکه ای و همبستگی مطالب پرداخت . همبستگی یعنی بین مطالبی که باید به حافظه سپرده شوند نوعی ارتباط برقرار کرد تا یاد سپاری آن آسان تر شود . یکی از تکنیک های ایجاد همبستگی بین مطالب ایجاد ارتباط بین مطالب جدید با مطالبی است که قبلا در حافظه ثبت شده است . این کار علاوه بر تقویت مطالب پیشین ، یادسپاری مطالب جدید را آسان می کند همچنین می توان به مقایسه مطالب مشابه و جمع آوری تفاوتها و شباهتها در یکجا پرداخت تا مطلب هر چه بهتر در ذهن پایدار شود . منظور از طرح شبکه ای ، نموداری است که در آن با مشخص کردن عنوان اصلی و شاخه های اصلی و فرعی مطالب تنها از کلمات کلیدی د ر آن استفاده می کنیم . در صورتی که مطالب دارای شماره و ترتیب باشند این شماره هارا نیز می توان آورد.مثلا برای درس ذخیره و باز یابی اطلاعات این روش کمک شایانی به فهم درس و یادسپاری آن خواهد کرد . و در پایان خواهید دید که کتاب 300 صفحه ای را در 20 صفحه خلاصه کرده اید . بعضی از دانشجویان فکر میکنند که این کار باعث هدر رفتن وقت می شود اما باید توجه داشت که زمانی را که صرف خلاصه نویسی و تنظیم درس کرده ایم به هدر نداده ایم و اتفاقا زمان ذخیره شده محسوب می شود زیرا علاوه بر سریع تر شدن فهم مطلب و به خاطر سپاری آن در مرور در س ها نیز کمک خواهد کرد .

2. مرور کردن مطا لب که به خوبی یاد گرفته اید : حتی اگر وقتتان بسیار هم کم باشد زمانی را برای مرور اختصاص دهید . مرور یاد گیری مجدد نیست بلکه یاد آوری مطالب و پایدار کردن آنها در ذهن است . بهترین راه مرور استفاده از برگه های خلاصه نویسی است که در بالا ذکر شد. و زمان مرور نیز باید قبل از فراموشی مطالب باشد تا دوباره مجبور نشوید برای یادگیری وقت بگذارید مثلا حداکثر 24 ساعت بعد از یادگیری درس.

3. نکته برداری و نوشتن فرمول ها : روش خلاصه نویسی برای همه دروس کار آسانی نیست از طرفی دیگر معمولا چند ساعت مانده به امتحان دانشجویان سعی می کنند از این وقت اندک نهایت استفاده را ببرند اما در این چند ساعت کدام قسمت یک کتاب 400 صفحه ای را باید خواند ؟ نکات ریز و فرمولها ی مهم و پر کاربرد را که در هنگام مطالعه درس و یا حل تست به آنها بر می خورید در یک جزوه مخصوص یاد داشت کنید تا در چند ساعت مانده به امتحان آنها را مرور کنید مثلا برای درس ساختمان داده ها با انجام این کار به راحتی می توانید از پس سوالات تسی بر بیایید.

این پست را با حدیثی زیبا از مولای متقیان علی (ع) به پایان می برم :
علم خویش را به جهل و یقین خود را به شک مبدل نکنید، آنگاه که به علم رسیدید عمل کنید و آنگاه که به یقین دست یافتید، اقدام نمایید
.





لیست کل یادداشت های وبلاگ

OpenCube Drop Down Menu (www.opencube.com)