سفارش تبلیغ
صبا ویژن




من هیچ سرور بزرگی را ندیده ام که در برابر بنده ای فرومایه، به قدر تو صبور باشد.
تو ای پروردگار من، مرا فرا می خوانی و من از تو روی بر می تابم. تو با من مهربانی می کنی و من با تو دشمنی می ورزم. تو به من مهر می ورزی و من از تو نمی پذیرم، گویا منم که بر تو منتی بزرگ دارم. اما این همه مانع نگشته است که به من مهرورزی و نیکویی کنی و لطف وبخشش خویش را بر من فرو باری. پس اینک بر بنده نادان خود مهرورز و از نیکی افزون خویش به او ببخش. به راستی که تو بسی بخشنده و بزرگواری.

                                                                            (فرازی از دعای افتتاح)

اصطلاحات، فناوری :

در هر رایانه نرم افزار اصلی که کنترل یک سیستم را به عهده می گیرد و بدون آن، دستگاه کار نمی کند، سیستم عامل یا OS می نامند. سیستم عامل 3 وظیفه اصلی را به عهده دارد:

•  مدیریت سخت افزار رایانه مانند مانیتور، چاپگرها، دیسک ها، صفحه کلید و ماوس

•  ساماندهی فایلها بر روی رسانه های مختلف سیستم همچون دیسکت، دیسک سخت، CD - DVD و نوارها

•  مدیریت خطاهای سخت افزاری و از دست دادن اطلاعات

چگونه یک سیستم عامل عمل می کند ؟

سیستم عامل پردازش های مختلف رایانه را همچون اجرای یک برنامه صفحه گسترده یا دسترسی به اطلاعات از حافظه سیستم کنترل می کند. یکی از مهمترین پردازش ها، فرامین مفسری یا تک خطی است که کاربر را قادر می سازد با رایانه ارتباط برقرار کند. برخی از فرامین مفسری در محیط متنی است و می بایست تایپ شوند و یا با انتخاب کلیدهای توابع بر روی صفحه کلید اجرا می شوند. فرامین دیگر به صورت گرافیکی قابل اجرا هستند و کاربر با انتخاب و کلیک کردن بر روی آن می تواند آن را اجرا کند. این فرامین توسط یک نقش گرافیکی ( ICON ) شناسایی می شوند. کاربران غیرحرفه ای محیط های گرافیکی را راحت تر استفاده می کنند اما بسیاری از متخصصین از فرامین متنی استفاده می کنند.

دسته بندی سیستم های عامل

•  سیستم عامل تک منظوره ( Single Task ) : اکثر سیستم عامل های تک منظوره در هر لحظه تنها یک پردازش را انجام می دهند. به عنوان مثال زمانی که رایانه در حال چاپ یک گزارش می باشد، نمی تواند پردازش دیگری انجام داده و یا به درخواست برنامه دیگر پاسخ دهد، تا زمانی که عمل چاپ خاتمه پذیرد. ( مانند MS-DOS )

•  سیستم عامل چند منظوره ( Multi Task ) : امروزه تمامی سیستم عامل های جدید چند منظوره هستند و می توانند همزمان چندین پردازش را انجام دهند. سیستم عامل لینوکس یا ویندوز 2000 و 2003 مثال هایی از این دسته می باشند.

•  سیستم عامل بلادرنگ یا Real Time Operating System ( RTOS ) : از این سیستم عامل برای کنترل ماشین آلات صنعتی، ابزارآلات علمی و سیستم های صنعتی استفاده می شود. RTOS معمولاً توانایی های رابط کاربر کمتری نسبت به دیگر سیستم عامل ها دارد و هیچ برنامه مخصوصی برای کاربر ندارد.

•  سیستم عامل تک کاربره و تک منظوره (Single Task – Single User ) : در این نوع سیستم عامل ها در هر لحظه فقط یک کاربر می تواند با سیستم کار کند و همچنین در هر لحظه فقط یک پردازش انجام می شود. بهترین مورد کاربردی امروزی این سیستم عامل ها در رایانه های Palm و یا جیبی مشهود است.

•  سیستم عامل تک کاربره و چند منظوره ( Multi Task – Single User ) : در این سیستم عامل در هر لحظه یک کاربر با سیستم کار می کند، اما توانایی پردازش چند کار همزمان را دارد. سیستم عامل های رایانه های رومیزی یا کیفی بهترین مثال برای این گروه می باشد ( مانند ویندوز 98 و یا مک اینتاش )

•  سیستم عامل چند کاربره ( Multi User ) : سیستم عامل هایی که امکان پردازش در خواست های چندین کاربر همزمان را در سیستم فراهم می کنند. مانند یونیکس یا VMS در رایانه های Main Frame . نکته مهم، در تفکیک سیستم عامل های چندکاربره واقعی با سیستم عامل های تک کاربره تحت شبکه مانند Novell Netware یا Windows 2000 می باشند.

انواع سیستم عامل های رایانه شخصی

شرکت های مختلفی در ساخت سیستم عامل در دنیا صاحب تجربه و بازار جهانی هستند که مشهورترین آنها اجمالاً معرفی می شود.

•  Macintosh : سیستم عاملی که اولین بار در سال 1994 برای رایانه های اپل با پردازنده موتورولا معرفی شد و تاکنون نگارش های متعددی از آن ارایه شده است.

•  Unix : در سال 1969 در لابراتوار Bell ( شرکت At & T ) ایجاد و در گروه کاربران آکادمیک محبوبیت بسیاری دارد. کار با این سیستم عامل نیازمند مهارت تخصصی است و پیچیده تر از دیگر سیستم عامل هاست و لذا برای کاربران عمومی پیشنهاد نمی شود. این سیستم عامل چند منظوره و چند کاربره است.

•  Control Program for Microcomputer ( CPM ) : سیستم عاملی از شرکت Digital Research که با رایانه های با زیر پردازنده اینتل عمل می کند. اولین سیستم عامل CPM برای رایانه های 8088 ساخته شد و به عنوان پدر بزرگ سیستم عامل های رایانه شخصی حساب می شود.

•  Operating System/2 ( OS/2 ) : در سال 1980 توسط شرکت آی.بی.ام و شرکت مایکروسافت ایجاد شد. همکاری این دو شرکت تا سال 1991 با ارایه نگارش های تکاملی برنامه ادامه داشت و از این سال به بعد شرکت آی.بی.ام ارایه نسخه جدید بعدی را به عهده گرفت.

•  Disk Operating System ( DOS ) : سیستم عاملی که توسط شرکت مایکروسافت برای رایانه های شخصی ساخت آی.بی.ام برای اولین بار ایجاد شد و نام آن از ( Quick and Dirty operating system ) به MS-DOS تغییر نام پیدا کرد. این سیستم در دهه های اول عمر رایانه های شخصی از مشهورترین سیستم عامل ها بود، اما امروز کاملاً از رده خارج شده است. محیط کاری این برنامه غیرگرافیکی و کاملاً متنی بود و برای مدیریت بسیاری از دستگاه ها نیاز به ابزارهای کمکی نصب شده جداگانه داشت.

•  Windows : شرکت مایکروسافت در سال 1985 اولین نگارش ویندوز را به عنوان سیستم عاملی با محیط گرافیکی برای رایانه های شخصی سازگار با آی.بی.ام ارایه کرد. این سیستم عامل در سال های بعد از 1985 به سرعت جایگزین DOS در سیستم ها شد و عملاً DOS را از رده خارج کرد و جایگزین آن شد.

•  Novell : توسط شرکت مشهور و متخصص نرم افزار تحت شبکه به نام ناول ایجاد شد و برای اولین بار اجازه به اشتراک گذاشتن منابع اطلاعاتی و سخت افزاری روی رایانه های شخصی را تحت شبکه به کاربران داد. در سال 1992 ، 65 % بازار جهان در زمینه سیستم عامل شبکه در اختیار این شرکت قرار داشت.

•  SUN : توسط شرکت آمریکایی Sun یکی از پیشتازان سازنده سیستم عامل های سرورها و ایستگاه های کاری ارایه شد.

•  Linux : سیستم عامل مشابه یونیکس که به صورت رایگان یا با هزینه های کم برای رایانه های شخصی ایجاد و امکان سفارشی کردن و برنامه نویسی در آن را به کاربر می دهد. بسیاری از کشورها مانند چین با انتخاب این سیستم عامل و برنامه نویسی سفارشی دلخواه نگارش جدید و خاصی از آن ایجاد و برای بدنه دولت خود مورد استفاده قرار می دهند. در آینده با پیشرفت سریع فناوری سیستم عامل ها، نگارش های توزیع شده راه حل نهایی خواهد بود. ( Distributed OS )

منبع : برگرفته از روزنامه همشهری

-----------------------------------------------------------------------

لینک شماره 77 : http://www.academist.ir

بانک مقالات علمی به زبان فارسی ...


خدایا! کمی از بسیار را از تو درخواست می کنم، در حالی که سخت نیازمند آنم و تو از روز نخست از آن بی نیاز بوده ای و همان کم نزد من بسیار و برآوردنش برای تو آسان و راهوار است.
خدایا! همانا گناه آمرزی ات، خطا پوشی ات، ستم بخشی ات، زشت پوشانی ات، و بردباری ات بر گناهان بسیار خواسته یا ناخواسته ام، مرا برانگیخت تا از تو چیزی بخواهم که شایسته آن نیستم؛ همان مهری که روزی ام ساختی و نیرویی که نشانم دادی و دعا برآوردنی که به من شناساندی. آری، چنین کردی تا با دلی آرام تو را بخوانم و انس ورزانه، نه بیمناکانه و هراسمندانه، از تو نیاز خواهم برای رسیدن به نیازم نزد تو ناز آورم. در این رهگذار، هرگاه نیازم را دیر برآوردی، از سر نادانی بر تو می آشفتم؛ گر چه شاید نیکوتر همین بود که نیازم را دیر برآوری، زیرا تویی که سرانجام کارها را می دانی.

                                                                                    (فرازی از دعای افتتاح)

دل نوشت !

سلام
امروز اومدی دانشگاه، شاید یه کمی جاخوردی وقتی فضای دانشگاه رو دیدی! شاید ناراحت شدی و خودت رو سرزنش کردی که چرا بیشتر تلاش نکردی تا مجبور نشی در همچین جایی دوران طلایی زندگیت رو بگذرونی! شاید خیلی ها بد نگاهت کرده باشند، یه جورایی خجالت کشیده باشی، شاید وقتی خونتون زنگ زدن که بپرسن چی قبول شدی، روت نشده اول بگی دانشگاه پیام نور، بعد از اینکه پرسیدن روزانه یا ... با کمی مکث گفتی پیام نور ...
راستشو بگم منم دور از این احساسات نبودم. وقتی به نمره های دوران دبیرستانمون نگاه می کنیم حتی فکرشم نمی کردیم که روزی بیایم پیام نور!! ولی حالا کاریه که شده ... شاید با شرایط بعضی ها خیلی هم خوب باشه، ولی حرف من با کسانیه که این وضعیت رو خیلی بد میدونند. باید بگم نباید بد رو بدتر کرد.
اینجا دیگه باید بیای تلاش کنی، اون قدر که اگر فکر میکنی از قافله دوستات عقب موندی، جبران کنی یا حتی جلو بزنی! این رو هم بهت بگم خیلی از اساتید اعتقاد دارند که دانشجویان پیام نور میتونند تو کارشناسی ارشد بهتر و راحت تر قبول بشن. چون خودشون زحمت کشیدن و یاد گرفتند ...
ما بچه های انجمن هم این کمبودها رو حس کردیم و اومدیم یا هم اونها رو جبران کنیم. از کلاس های آموزشی و همایش گرفته تا گروه رباتیک. خواستیم مثل دانشگاه های دیگه فعالیت های فوق برنامه داشته باشیم. ما این رو باور داریم که تا کسی نخواد، هیچ کس و هیچ چیز نمیتونه جلوی پیشرفتشو بگیره ... کسی که دنبال یاد گرفتن باشه، هر جایی با هر شرایطی میتونه درس بخونه! البته این رو قبول دارم که خیلی از شرایط آدم رو اذیت میکنه، ولی به قول خودمون اینه که هست، نباید بدترش کنیم ...
دوست داریم طوری نباشیم که هر کی هرچی خواست بهمون بگه. اینا همه دست خودمونه ... بذارید یه تبلیغ کوچولو هم بکنم. اگر بیای انجمن، با هم و به کمک هم تلاش کنیم، به این هدف های خوب هم میرسیم ...
یه جمله که من خیلی دوستش دارم.

امروز همون فردایی است که دیروز در انتظارش بودی ...


سپاس ویژه برای خداست که در آفرینش، همتایی و در بزرگی همانندی ندارد.
سپاس ویژه برای خداست که فرمان و ستایش خویش را در گستره ی آفرینش جاری ساخته؛ شکوه آمیخته با لطفش نمایان گشته؛ و دست گشاده بخشی اش را گسترده است؛ همو که گنجینه هایش کاستی نمی پذیرد و فراوان بخشی اش تنها به بخشندگی و لطفش می افزاید و به راستی که او عزتمندی فراوان بخش است.

                                                                 (فرازی از دعای افتتاح)
اینترنت :


آشنایی با خطاهای متداول به هنگام استفاده از مودم کامپیوتر؛ این لیست نسبتا طولانی رو احتمالا خیلی از دوستان قبلا در سایت ها و وبلاگ های دیگه دیده باشند. منبع اصلی اون هم دقیقا نمی دونم کجاست، به همین خاطر منبعش رو ذکر نکردم.

600 - اگر سیستم در حال شماره گیری باشد و دوباره شماره گیری نمایید این خطا نمایش داده می شود.
601 - راه انداز پورت بی اعتبار می باشد.
602 - Port هم اکنون باز است، کامپیوتر را مجددا راه اندازی نمایید.
603 - بافر شماره گیری بیش از حد کوچک است.
604 - اطلاعات نادرستی مشخص شده است.
605 - نمی تواند اطلاعات Port را تعیین کند.
606 - Port متصل نمی شود.
607 - ثبت وقایع بی اعتبار می باشد.
608 - مودم پیدا نمی شود.
609 - نوع راه انداز مودم شناسایی نشده است.
610 - بافر غیر معتبر است.
611 - راهیاب در دسترس نیست.
612 - راهیاب اختصاص داده نشده.
613 - فشرده سازی بی اعتباری انتخاب شده است.
614 - سرریزی بافر.
615 - Port پیدا نشده است.
616 - یک درخواست ناهمزمان در جریان می باشد.
617 - Port هم اکنون قطع می باشد.
618 - Port باز نمی شود.
619 - Port قطع می باشد .
620 - هیچ نقطه پایانی وجود ندارد.

ادامه مطلب...

سپاس ویژه برای خداست که نه همسری برگزیده است و نه فرزندی؛ همو که در قلمرو هستی همتایی ندارد؛ و از سر خوار و نیاز، یاور و یاری ندارد و چنین خدایی را چنان که شایسته است، بزرگ بشمار!
سپاس ویژه برای خداست، به پاس همه ستودنی هایش و برای همه ی بخشش هایش.
سپاس ویژه برای خداست که در قلمرو هستی، ناسازگاری ندارد؛ و در دستوردهی، ستیزنده ای برایش نیست.

                                                                       (فرازی از دعای افتتاح)
سخت افزار :

  ROM نوعی از حافظه است که داده ها را به طور دائم یا غیر دائم نگهداری می کند .به آن فقط خواندنی می گویند زیرا یک بار بر روی آن می نویسند و بارها آنرا می خوانند و اگر دوباره قابل نوشتن باشد بسیار دشوار است ...
  ROM به حافظه غیرفرار نیز معروف است، زیرا هر داده ای که در آن ذخیره شود با قطع برق سیستم پک نمی شود. توجه داشته باشید که RAM و ROM تناقضی با یکدیگر ندارند. در حقیقت تکنولوژی ROM زیر مجموعه ای از سیستم RAM می باشد، به طور خلاصه قسمتی از فضای حافظه RAM که به یک یا چند چیپ اشاره می کنند. به طور مثال هنگامی که کامپیوتر را روشن می کنیم پردازنده به طور خودکار به آدرس FFFF0h پرش می کند. در این آدرس دستوراتی است که به پردازنده می گویند چه کاری انجام دهد.
این محل 16 بایتی درست در انتهای اولین مگابایت RAM و همچنین در پایان حافظه ROM قرار گرفته است. معمولا سیستم ROM از آدرس F0000h شروع می شود که 64 کیلو بایت قبل از انتهای اولین مگابایت می باشد، و معمولا چون اندازه ROM 64 کیلو بایت است، 64 کیلو بایت آخر اولین مگابایت را اشغال می کند و در آدرس FFF0h دستورات راه اندازی سیستم قرار دارد. افراد بسیاری تعجب می کنند که یک PC با اجرای دستورات 16 بایت از حافظه ROM می تواند راه اندازی شود، اما این طراحی کاملا حساب شده است.
این طراحی بدین گونه است که در 16 بایت آخر ROM یک دستور JMP به اول ROM است و کنترل برنامه را به ابتدای ROM می برد، پس به این طریق می توانیم اندازه ROM را به هر قدر که بخواهیم افزایش دهیم. کارت های وفق دهنده ای که در طول راه اندازی سیستم مورد نیاز هستند، دارای یک ROM بر روی بردشان می باشند که از این کارت ها می توان کارت کنترلر IDE توسعه یافته، برخی از کارتهای شبکه (برای راه اندازی توسط Server ) را نام برد.
  ROM هایی که بر روی کارت های وفق دهنده هستند توسط برنامه POST در طول راه اندازی سیستم اسکن و خوانده می شوند. ROM مادربرد قسمت خاصی از RAM ( از آدرس C00000h-DFFFFh ) را رزرو می کند و سپس دو بایت از آدرس 55 AAh را می خواند که در آن آدرس شروع ROM قرار دارد. سومین بایت اندازه ROM را در واحد 512 بایت ( که Paragraph نامیده می شود ) نشان می دهد و چهارمین بایت شروع برنامه راه انداز می باشد. یک بایت نیز به منظور تست کردن توسط ROM مادربرد استفاده می شود.
  ROM Shadowing :
چیپ های RAM طبیعتا در مقابل چیپ های DRAM ها کند می باشند زیرا زمان دستیابی به ROM 150 نانوثانیه است، اما زمان دستیابی DRAM ها 50 نانوثانیه می باشد. به همین دلیل در بسیاری از سیستم ها ROM ها به صورت پنهان ( Shadowing ) هستند، بدین معنی که ROM ها در ابتدای راه اندازی سیستم در چیپ های DRAM کپی می شوند که این باعث دسترسی و اجرای سریعتر عملیات می شود.
زیر برنامه ها و روال هایی که به روال های پنهانی ( Shoadowing Procedure ) معروفند، محتویات ROM را در RAM کپی می کنند و آدرس آن را به عنوان ROM معرفی می کنند و ROM واقعی را غیرفعال می کنند، که این باعث می شود که به نظر برسد که سیستم با سرعت 60 نانوثانیه کار می کند.
استفاده از این روش هنگامی مفید است که از یک سیستم عامل 16 بیتی مانند ِ DOS و یا WIN3.1 لستفاده می کنیم و اگر از سیستم عامل 32 بیتی مانند WIN 98,WIN95,WIN NT استفاده می کنید، این روش تقریبا بی حاصل است، زیرا این سیستم عامل ها هنگامی که بر روی سیستم اجرا می شوند از کد 16 بیتی ROM استفاده نمی کنند.
اما در عوض از گرداننده های 32 بیتی که در طول راه اندازی سیستم عامل در حافظه RAM بارگذاری می کنند، استفاده می نمایند.
چهار نوع چیپ ROM وجود دارد : ROM ، PROM ، EPROM و EEPROM که Flash ROM نیز گفته می شود.

ادامه مطلب...

خدایا! تو، خود به من رخصت داده ای که بخوانمت و درخواهمت. پس اینک ای شنوا، سپاسگویی ام را بشنو؛ ای مهرورز، دعایم را برآور؛ وای آمرزگار، از لغزشم در گذر.
معبود من! بسا غصه ها که آن ها را زدودی؛ بسا اندوه ها که آن ها را وا گشودی؛ بسا لغزش ها که از آن ها در گذشتی؛ بسا رحمت ها که گستراندی؛ و بسا حلقه های بلا که از هم گسستی.

                                                           (فرازی از دعای افتتاح)

معرفی منابع و اشخاص :

سایتی که امروز میخوام بهتون معرفی کنم، درواقع از آن یک شرکت خصوصی است. "شرکت سخا روش با هدف ارائه مطلوب خدمات انفورماتیکی در سال ???? تاسیس گردید. این شرکت با بهره گیری از کارشناسان و دانش آموختگان مجرب، فعالیت خود را آغاز و تاکنون ادامه داده است." اینها رو مسئولین سایت در صفحه درباره ما گفته اند، به علاوه کلی چیزهای دیگه ...
در مورد این سایت باید بگم، احتمالا یکی از بهترین سایت هایی است که تابحال در این قسمت براتون معرفی کرده ایم. اینقدر اطلاعات ارزشمند و قسمت های مختلف داره که اگر بخوام یکی یکی براتون شرح بدم (مثل دفعات قبل)، باید سه چهار صفحه مطلب بنویسم. بنابراین خیلی سریع و به صورت تیتروار با توضیحات مختصر قسمت های مختلف سایت رو بهش اشاره میکنم ...
صفحه اصلی سایت شامل آمار کلی سایت، فهرست مطالب سایت و امکانات خاص اون میشه. در قسمت فهرست سایت میتونید کلیه مطالب سایت اعم از مقالات، نکته ها، خودآموزها و دائره المعارف رو که به صورت موضوعی، شبکه، امنیت اطلاعات، نرم افزار، سخت افزار و سایر موارد دسته بندی شده ببینید.
وسط صفحه اصلی چند تیتر از قسمت تازه ها قرار گرفته که خوب از اسمش معلومه برای چیه!! زیر اون عنوان آخرین مقالات سایت رو میبینید که اتفاقا آرشیو کامل و فوق العاده ای هم در پشت پرده داره ... بعد قسمت نکته ها قرار گرفته که مطالبش بیشتر حول
CCNA و مدارک مربوط به اون میچرخه. آخرین قسمت هم خودآزمون ها است که شامل تعدادی آزمون های تستی (بیشتر مرتبط با شبکه و سیسکو و ...) و آمادگی برای شرکت در آزمون های بین المللی میشه ...
اما در ستون سایر امکانات سایت، از آخر، میتونید لیست قیمت سخت افزار رو در بازار ببینید و بر اساس نوع یا مارک یک محصول دنبالش بگردید. شبکه امنیت اطلاعات، آخرین اخبار و هشدارهای امنیتی شرکت های معظم بین المللی از جمله
Symantec رو در اختیارتون میگذاره و در بخش تازه های MSDN میتونید به آخرین مقالات و اخبار منتشر شده در این زمینه، بر اساس گروه بندی انجام شده از جمله امنیت، فریمورک دات نت، ویژوال استودیو و ... دسترسی داشته باشید. (برای اونایی که نمیدونند بگم که MSDN یه جورایی همون مباحث برنامه نویسی است.) غیر از این ها یه لیست واقعا بزرگ (شاید بیشتر از 500 سایت) از مرجع سایت های دات نت در سطح وب مهیا شده که حداقل من یکی تا بحال چنین لیستی ندیده بودم!
دیگه اینکه میتونید مقالات خودتون رو برای سایت ارسال کنید تا ازش استفاده کنند. اگر هم به بخش مقالات سایت در مطبوعات برید که لیست بلند بالایی از مقالات این سایت که در جراید، البته بیشتر ابرار، به چاب رسیده رو خواهید دید. و چند تا لینک دیگه که چیز خاصی ندارند ...
و اما به نظرم گل سرسبد سایت بخشی است با عنوان دایره المعارف کامپیوتر که باز با دسته بندی موضوعی، کلی از اصطلاحات موجود در علوم مختلف رایانه رو به طور کامل شرح داده. + یه بخش دیگه با عنوان اصول برنامه نویسی تحت وب که البته با لینک خودآموزها در صفحه اصلی اومده. البته این یکی هنوز ناقصه ولی تا همین جا هم کلی مطلب برای اونایی داره که میخوان طراحی وب کار کنند ...
تقریبا همه قسمت های این سایت رو نام بردم، در پایان فقط میخوام یه خواهش کنم از تمام کسانی که از این طریق با این سایت آشنا میشن و احتمالا بعدها ازش استفاده خواهند کرد. لطفا شرایط استفاده از سایت رو حتما بخونید !!

-----------------------------------------------------------------------
لینک شماره 74 : http://www.sohrabsepehri.com
من اناری را میکنم دانه، به دل میگویم:
خوب بود این مردم،
دانه های دلشان پیدا بود ...


   1   2   3   4   5   >>   >



لیست کل یادداشت های وبلاگ

OpenCube Drop Down Menu (www.opencube.com)