به اطلاع کلیه دوستان میرساند، با توجه به برنامه ریزی های انجام شده در انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه، به منظور ایجاد فعالیت های منسجم حرفه ای و تخصصی و تبیین دورنمایی روشن برای این تشکل دانشجویی، واحد پژوهش انجمن تصمیم به شناسایی و جذب دانشجویان توانمند و تشکیل گروه های تخصصی در شاخه های مختلف علوم کامپیوتر دارد.
بدین ترتیب از همه دوستانی که در هر یک از شاخه های عنوان شده در صدر این اطلاعیه دارای تخصص و سابقه فعالیت بوده و یا در حال کسب توانمندی های لازم می باشند، دعوت می نماید تا در صورت تمایل، آمادگی خود را جهت همکاری با انجمن و تشکیل هسته های مدیریتی و آموزشی این امر اعلام نمایند.
دوستان جهت آشنایی، اعلام آمادگی و یا کسب اطلاعات بیشتر می توانند در روزهای سه شنبه و چهارشنبه، 14 و 15 اسفند ماه همزمان با ثبت نام عمومی اعضای انجمن به محل ثبت نام و یا در غیر از این تاریخ به آقای سید مجتبی طباطبایی نژاد، مسئول واحد پژوهش، مراجعه نمایند.
با تشکر
واحد پژوهش انجمن علمی کامپیوتر
فرهنگ فضای مجازی ( 1 )
فرهنگ فضای مجازی ( 2 )
ارزشهای فرهنگ مجازی
آیا ارزشهای فرهنگ مجازی صرفاً ارزشهای واردشده از فرهنگهای غیرمجازی موجودند؟یا فرهنگمجازی فرهنگ جدید و خاص خود را دارد؟
نویسندگان بسیاری در خصوص ماهیت و خاستگاههای ارزشهای فرهنگمجازی پژوهش کردهاند.
انررسان معتقد است که "ارزشهای فرهنگمجازی، ارزشهای گفتاری، قابل دسترس، آزاد و دارای واکنش سریع هستند".کستلز معتقد است که «فرهنگ هکری» اساس فرهنگ مجازی است و ارزشهای شایستهسالارانه، مفهوم اولیه جامعه مجازی و آزادی فردی بالایی را به همراه دارد.
جوردن مدعی است که فرهنگمجازی، نیرویی است که فرهنگ، سیاست و اقتصاد را میسازد و «قدرت فناوری» را قدرتی تعریف میکند که نظام هنجاری فرهنگ مجازی را شکلمیدهد.
او در سال 2001 همانند کستلز، زبان انگلو - آمریکایی و فرهنگ متعصبانه فضای مجازی را که به اعتقاد او اساسش بر رقابت و صور اطلاعاتی لیبرال و ایدئولوژیهای آنارشیستی استوار است را بررسی کرد.
ناپفر و مورس ماهیت مردسالارانه فرهنگ مجازی را بررسی میکنند در عین حال،کولکو معتقد است که اعضای جوامع مجازی جدید(که عمدتاً آنگلو - آمریکاییاند) ،ارزشهایی (عمدتاً آمریکایی) از فرهنگ بومی خود نیز با خود وارد این جوامع میکنند. در نتیجه و همانگونه که استار نیز پیشتر خاطرنشان کرده بود،هیچ تضمینی وجودندارد که تعامل در شبکه صرفاً بیعدالتیهای نژادی،جنسی و طبقاتیای را که در اشکال دیگر ارتباطات سراغ داریم،کپی کند.
مقالاتی که شیلدز در سال 1996 در مجموعهای ویراستاری کرد ویژگیهای مربوط به ارزشهای فرهنگ مجازی و مواردی نظیر نوع نگاه به سانسور، تعامل اجتماعی، سیاستهای سلطه طلبانه و کنشهای جنسمدارانه در شبکه را مورد بررسی قراردادهاند؛ اما دیگران معتقدند که فضای مجازی محل ایجاد فرهنگی کاملاً جدید است. به عنوان مثال لوی میگوید،"فرهنگ مجازی بیانگر پیدایش یک فرهنگ متفاوت جهانی و جدید است؛ چراکه از عدم تعصب در فهم از جهان برگرفته شده است" و هیلی فضای مجازی را فضایی میانه میان تمدن و صحرانشینی میداندکه در آن گرایشات و گزینههای فرهنگی را میتوان انتخاب کرد.
ادامه دارد ...
منبع: باشگاه اندیشه
میزبانی وب چیست؟
میزبانی وب همان چیزی است که وقتی میخواهید وبسایتتان روی شبکه بینالمللی (اینترنت) برای همه قابل دیدن باشد به آن نیاز دارید. به زبان ساده، وبسایت شما باید روی یک سرویس دهنده میزبان قرار گیرد. کامپیوتر شخصی شما هم میتواند به صورت یک سرویس دهنده میزبان تنظیم و راهاندازی شود، اما اگر قصدتان جذب ترافیک یا «بازدید کننده» زیاد برای سایتتان است، این کار زیاد عاقلانه به نظر نمیرسد. به چند دلیل:
اول برای این که وب سایت شما در اینترنت در دسترس باشد لازم است کامپیوترتان همیشه روشن و به اینترنت متصل باشد؛ به محض خاموش شدن کامپیوتر دیگر کسی سایتتان را نمیبیند.
دوم اگر با نرمافزارهای راهاندازی سرور آشنا نباشید، این کار میتواند برای شما پیچیده باشد. در نتیجه اصلاح اشکالات و خرابیهای احتمالی سرورتان وقت و انرژی زیادی میخواهد.
سوم سرعت اتصال به اینترنت به احتمال زیاد برای میزبانی سایتتان کافی نیست، مخصوصا اگر تعداد بینندگان سایت شما زیاد باشد. در بهترین حالت شما از طریق یک مودم ADSL، یا شاید یک خط اختصاصی تجاری که مخابرات در اختیار شرکتها میگذارد (پس از گذراندن مراحل دشوار اداری) آنهم با سرعتی کاملا ناچیز اصلا مورد استفاده این سرویس نخواهد بود.
چهارم پس از دریافت خط اختصاصی اینترنت با کلی پارتی بازی مهمترین بخش آن پایدار بودن اینترنت است، که اصلا قابل برنامهریزی نیست که شما در طول یکسال به چه مدت از داشتن اینترنت محروم هستید.
به همین دلایل، تمام شرکتها، ارگانها و حتی افراد شخصی که نیاز به وب سایت دارند برای میزبانی سایتشان به سراغ شرکتهای ارائه دهنده خدمات میزبانی میروند. در چنین شرکتهایی سرورهای آنها قالبا در خارج از ایران و در معروفترین و مجهزترین Datacenterهای دنیا قرار دارد جایی که بصورت 24 ساعته برق به سرورها متصل است و اینترنت قطعی ندارد و برای مواقع اضطراری تمهیداتی اندیشیده شده است. شما بعنوان مشتری به فضای کوچکی از این سرورها دسترسی دارید که با داشتن فضایی هرچند کوچک و کم حجم به یک تیم از متخصصان اینترنت برای نگهداری وب سایتتان، متصل خواهید بود که در طول 24 ساعت میکوشند که این سرویس متوقف نشود.
میزبانى وب خود را چگونه انتخاب کنیم؟
وب سایتها به عنوان ویترین و نماینده شرکتها و سازمانها در دهکده جهانی جایگاه خود را در کشور ما باز کردهاند. نیاز به راهاندازی وبسایتها، نیاز به خدمات میزبانی وب را با خود به همراه آورده است. در حال حاضر خدمات میزبانی وب در ایران به حوزهای مهم جهت بسترسازی حضور ایرانیان در دهکده جهانی تبدیل شده است. در ادامه سعی خواهیم نمود به بررسی شاخصهای ارائه خدمات میزبانی وب بپردازیم.
ادامه مطلب...
مهم ترین چیزی که هر گرافیست، نقاش و یا حتی طراح وب هر روز با آن سروکار دارد رنگ است. رنگ مهم ترین عامل یک طرح گرافیکی به حساب میآید و مسلما چیزی سلیقه ای است. آشنا شدن با سلیقه دیگران در انتخاب رنگهای مناسب گاهی میتواند طرح های شما را متحول سازد.
colourlovers مشهور ترین سایت ارائه دهنده پلت های گوناگون رنگی است. در این سایت شما میتوانید پلت های رنگی گوناگونی را مشاهده کنید. همچنین امکان عضویت در این سایت و ایجاد پلت های شخصی و اشتراک گذاری آنها بین اعضای سایت عاشقان رنگ وجود دارد.
همچنین امکان تگ گذاری و امتیاز دادن به پلت ها و رنگ ها نیز وجود دارد. بدین ترتیب شما برای یافتن پلت رنگی مورد نظرتان امکانات جستجوی پیشرفته ای در این سایت در اختیار دارید. در این سایت مقالات بسیاری در زمینه رنگ ها، رنگ شناسی و هر آنچه با رنگ مرتبط است نیز وجود دارد که میتواند در بالا بردن درک گرافیکی شما بسیار موثر باشد.
فروم های مختلفی برای بحث درباره رنگها و اصول گرافیک وجود دارد که میتواند منبع گران بهایی برای گرافیستها و طراحان وب باشد. در این سایت امکان ایجاد گروه و عضویت در گروه های جذاب این سایت نیز برای گرافیستها در نظر گرفته شده. هر گروه میتواند شامل چندین پلت رنگی و یا رنگ های خاص باشه. همچنین امکان ایجاد بحث در گروه در مورد مباحث مرتبط با گروه نیز وجود دارد. بطور مثال چند گروه معروف این سایت را میتوانید در لینک های زیر مشاهده کنید:
گروه طرفداران رنگ صورتی
گروه قطار رنگها
گروه رنگین کمان
گروه طراحی وب
در این سایت صفحه ای با عنوان Trends قرار دارد که نمونه سایت هایی که پلت رنگ آنها روی سایت قرار گرفته را مشاهده میکنید. حتما به این صفحه سری بزنید.
و اما بقیه قسمت های سایت که بهتره خودتون ببینید ...
برترین پلت های رنگی سایت
فروم سایت عاشقان رنگ
وبلاگ سایت عاشقان رنگ
گروه رنگ های طراحی وب
نکته هوشمندانه ای که در این سایت به کار رفته این است که در طراحی بدنه این سایت از ترکیبات رنگ طوسی استفاده شده. این رنگ که به رنگ خنثی معروفه باعث میشه شما رنگها و پلت ها رو راحت تر تشخیص بدین و اثر خیلی خوبی در تشخصی رنگ توسط ذهن شما داره.
دیگر نکته جالب در مورد این سایت این است که موسس این سایت یک ایرانی بنام داریوش منصف میباشد. برای اینکه بیشتر در مورد این طراح بدانید سری به صفحه درباره سایت عاشقان رنگ بزنید.
منبع (با تغییرات جزیی)
تا حالا شده نیاز داشته باشید از دسکتاپ خودتون عکس بگیرید؟ نرم افزارهایی هستند که میتونند این کار رو برای شما انجام بدن، البته نه فقط عکس بلکه فیلم هم از دسکتاپ شما می گیرند. این کار رو نرم افزارهایی مثل Camtasi, Lotus, Hypercam و SnagIt انجام میدن و کار باهاشون خیلی آسونه. در این نوشته سعی بر این است که آشنایی جزیی با نرم افزار SnagIt پیدا کنید.
این نرم افزار دارای سه محیط است:
1- Capture
2- Editor
3- Organize
کار اصلی، یعنی فیلم برداری و عکس برداری در محیط Capture انجام میشه. کافی است برای شروع دکمه Capture را فشار بدهید و تعیین کنید از چه چیزی در دسکتاپ قصد تصویر برداری دارید...
از مزایای این نرم افزار میتوان به ضبط صدای محیط در حین فیلم برداری اشاره کرد. اگر شما قصد آموزش یک نرم افزار کاملا ویژوال را به فرد دیگری دارید، میتونید از ضبط صدای خود در حین فیلم برداری استفاده کنید. اگر شما یکی از مدهای Video, Text, Image یا Web را انتخاب کنید، میتونید با حالتهای مختلفی از صفحه نمایش خود عکس یا فیلم تهیه کنید.
حالت text نرم افزار به شما این امکان را میدهد تا از متن پیش روی خود عکس گرفته و آن را بصورت یک فایل با پسوند Text ذخیره نمائید. میتوان ناحیه عکس یا فیلم را نیز تعیین کرد. در این نرم افزار شما قادرید از نوار وظیفه، نوار وضعیت، یا هر آبجکتی در صفحه نمایش خود بطور مستقل عکس یا فیلم تهیه کنید. اگر نیاز به یک مبدل داشتید، روی این نرم افزار حساب کنید، چون میتونید خروجی کار خود را با چندین پسوند کارآمد ذخیره کنید.
در نهایت با اتمام Capture بطور اتوماتیک پنجره ای برای ویرایش (Snagit Editor) قبل از ذخیره باز میشود که علاوه بر دیدن نتیجه کار خود میتوان تنظیمات دلخواه را بر روی خروجی انجام دهید...
فرستنده: آقای صادقی روشن
اگر قصد خرید webcam دارید نکات زیر را در نظر بگیرید:
دوربین های اینترنتی دوربین های کوچک دیجیتالی هستند که می توانند به کامپیوترها متصل شوند. این دوربین ها می توانند عکس های دیجیتال را با سرعت بالا بگیرند که میتوانند در اینترنت برای تله کنفرانس یا یک ارتباط زنده در وب استفاده شوند در چند سال گذشته وب کم ها به طور قابل توجهی ارزان شده اند ( تعداد زیادی از آنها زیر 100 دلار قیمت دارند ) و کیفیت و سهولت استفاده و سازگاری با نرم افزار در آنها ارتقاء یافته است. اندازه ی تصویر عمومآ 640در480 پیکسل است. نرم افزار لازم برای عملکرد ابزار و تنظیمات تصویر و کنفرانس از راه دور ( تلکنفرانس ) اغلب با خود وب کم همراه است.
زمانیکه Web Cam ها را ارزیابی می کنید. شما باید آن را از نظر کمیتهای اندازه تصویر ( image size ) و کیفیت تصویر ( image quality ) و سرعت فریم (frame speed ) سبک، سنگین کنید. بخصوص شما باید به موارد زیر توجه داشته باشید:
پهنای باند ( Bandwidth ) اگر شما تصاویرتان را از طریق یک خط تلفن می فرستید یا کسی که قرار است عکس شما را ببیند با یک مودم و یک خط تلفن معمولی به اینترنت متصل است شما پهنای باند زیادی نخواهید داشت. بنابراین تصاویر بزرگ با رزولوشن بالا به راحتی و سرعت مناسب با یک خط تلفن معمولی نمایش داده نخواهند شد. تصاویر با قطع و وصل زیاد و همراه با پرش خواهند بود. در نتیجه رزولوشن بالاتر ترجیح داده نمی شود بنابراین شما احتیاج نخواهید داشت که یک دوربین با قیمت بالا که رزولوشن بالایی دارد بخرید در حالیکه از رزولوشن بالای آن نتوانید استفاده کنید.
اتصال: بیشتر web cam ها به کامپیوتر شما از طریق پورت USB متصل می شوند بنابراین مطمئن باشید یکی از این پورتها در کامپیوترتان در دسترس باشند. ( اگر همه ی پورتهای USB سیستم شما استفاده شده است ممکن است بخواهید از یک hub برای افزایش تعداد پورتهای در دسترسی خود استفاده کنید)
نرم افزار: انواع مختلفی از نرم افزارها با دوربین های مختلف عرضه می شود بعضی از پکیچ ها شامل نرم افزار ویرایش تصویر هستند که به شما اجازه می دهند کنتراست و درخشندگی ( brightness ) و اشباع ( saturation ) و رنگ ( hue ) یک تصویر را تغییر دهید و همچنین نرم افزار تلکنفرانس می تواند همراه با web cam موجود باشد.
همچنین ویژگیهای دیگری وجود دارند که ممکن است شما بخواهید از آنها استفاده کنید به عنوان مثال شما می توانید بعضی از webcamها را از کامپیوتر جدا کنید و با آنها عکس بگیرید به عبارت دیگر از آنها به عنوان یک دوربین دیجیتال ارزان قیمت استفاده کنید البته به خاطر داشته باشید رنج رزولوشن دوربینهای دیجیتال از یک مگا پیکسل آغاز می شود در حالیکه یک webcam در رنج 0/3 مگا پیکسل کار می کند. بنابراین کیفیت عکس در webcam به طور قابل ملاحظه ای کمتر است.
به اطلاع کلیه اعضای انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه پیام نور قم می رساند ، با توجه به آماده شدن شرایط لازم برگزاری مجمع عمومی و با توجه به وظیفه قانونی این شورا در قبال اعضا، اولین دوره انتخابات مسئول انجمن علمی کامپیوتر دانشگاه پیام نور قم ،در روز سه شنبه مورخ 21 اسفند ماه 86 برگزار خواهد شد.
متقاضیان کاندیداتوری مسئول انجمن می توانند در روزهای سه شنبه و چهارشنبه مورخ 7 و 8 اسفند ماه ،از ساعت 11 الی 14 به اتاق انجمن ها و کانون ها ،واقع در مرکز شماره 3 مراجعه نمایند.
حداقل شرایط لازم برای کاندیداتوری بر طبق اساسنامه انجمن:
1. دانشجوی دانشگاه پیام نور قم.
2. اشتغال به تحصیل در یکی از رشته های مهندسی کامپیوتر،علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات.
3. داشتن حداقل 2 ترم سابقه فعالیت در انجمن.
تبصره : در صورت فعالیت انجمن در ایام تعطیلات تابستان،به عنوان یک ترم در حداقل سابقه فعالیت منظور خواهد شد.
4. ارائه برنامه کاری مکتوب به شورای مرکزی ،جهت آشنایی رای دهندگان با برنامه های متقاضی.
5. عدم سوسابقه اخلاقی و انضباطی درمحیط دانشگاه و انجمن.
طبق آئین نامه انتخاباتی انجمن، انتخابات حتی با حضور یک کاندیدا و با رای آری یا خیر اعضا به فرد مذکور برگزار خواهد شد.
در صورت به نتیجه نرسیدن انتخابات به هر دلیل ،مسئولیت کنونی تا مهیا شدن شرایط برگزاری انتخابات مجدد، ابقا خواهد شد.
نکته مهم: تنها کسانی می توانند در انتخابات شرکت کنند که فرم عضویت انجمن علمی کامپیوتر را پر کرده باشند.
ثبت نام انجمن علمی کامپیوتر، سه شنبه و چهارشنبه، 14 و 15 اسفندماه
سخت افزار:
Multi User pc ها چه هستند؟
MultiUser PC راهی است برای اضافه کردن کامپیوترهای اضافی دیگر بدون نیاز به خرید یک کامپیوتر کامل و یا سیستم عامل جدید و اختصاصی. MultiUser PC ها به کاربران اجازه می دهند به یک کامپیوتر تا 6 ایستگاه کاری اضافه کرده و از آن استفاده کنند.یک مدیر شبکه احتیاج ندارد که برای راه اندازی چنین سیستم هائی چیزهای جدیدی بداند چون پس از اتصال بلافاصله تمام کارها به صورت اتوماتیک انجام می شود. MultiUser PC اجازه می دهد به کاربران مختلف تا اطلاعات خود را روی یک PC به اشتراک بگذازند که این قابلیت به طور پیش فرض در ویندوزهای XP و 2000 گذاشته شده است..همچنین کاربران می توانند به صورت جداگانه از برنامه های مختلف یا یک برنامه به صورت همزمان استفاده کنند برخی از این نرمافزارها مثل:مرورگر اینترنت،نرمافزارهای پست الکترونیکی،اکسس،اکسل،ورد،پاورپوینت و بسیاری از برنامه های کاربردی پایگاه داده .
اگر بخواهیم به شبکه خود سیستمی از نوع Multiuser اضافه کنیم چه چیزی باید تهیه کنیم؟
برای این کار تنها کافی است که کامپیوتری که به تازگی وارد شده برایش قطعات زیر را تهیه کنیم(مثال بر حسب یک کامپیوتر است)
1 USB برای اضافه کردن سیتم به کیت MultiUser
1 کارت گرافیک مناسب با سیستم اصلی
1 کیبورد بی سیم یا معمولی
1 موس بی سیم یا معمولی
1 مانیتور استاندارد CRT یا LCD
دز صورت نیاز 1 اسپیکر و 1 میکروفن
در MultiUser PC ها تا چه تعداد کامپیوتر را می توان اضافه کرد؟
تعداد ایستگاه های کتاری شما بسته به تعداد PCI موجود روی مادربورد سیستم مادر است که یکی از این اسلاتها برای اتصال MultiUser PCI cardاستفاده می شود.برای مثال اگر کامپیوتر شما 7 اسلات دارد شما تا 6 ایستگاه کاری می توانید به سیستم مادر متصل کنید البته نرم افزارهائی مثل Magic Mirror یا MMU2000/XP تا 32 کاربر را می توانند پشتیبانی کنند.
اگر همزمان چند کاربر از با سیستم کار کنند آیا سرعت پائین می آید؟
خیر چنین نیست.هر کاربر در سیستم MultiUser PC به صورت یک ایستگاه کاری مستقل فعالیت می کند. شما می توانید کارائی سیتم خود با بازکردن TaskManager در ویندوز XP ببینید.به طور عادی درصد بیکاری سیستم 98 درصد است.برای مثال اگر شما بازی سه یعدی Pinball را اجرا کنید فقط 4 درصد ا ز پردازنده سیستم اشغال شده و کار می کند. MultiUser PC ها فعالیتهای عظیم را با اختصاص دادن کمترین درصد از منابع ممکن به اربران اجرا می کنند تا سرعت بهره وری آنها کم نشود.
آیا برچسب "بدافزار" بر نرم افزار RealPlayer چسباندنی است؟
گروه امنیتی StopBadWare.org در اقدامی سوال بر انگیز نرم افزار پخش کننده چند رسانه ای RealPlayer را در دسته "بدافزارها" قرار داده است.این گروه که از پشتیبانی کمپانی گوگل نیز برخوردار است در گزارشی کامل علت این اقدام را اشکالات و پنهان کاری های نصب کننده (Installation) نرم افزار RealPlayer معرفی کرده است.
بر چسب Badware بر روی دو نسخه متفاوت نرم افزار RealPlayer با شناسه های نسخه 11 و نسخه 10.5 اعمال شده است. اما گروه تولیدی RealNetworks اقدام StopBadWare.org را اغراق آمیز و به دور از واقعیت دانسته است. شایان ذکر است که نسخه 10 این نرم افزار دیگر تولید و اصلاح سازی نمی شود اما پشتیبانی عمومی از آن همچنان وجود دارد.
Jeff Chasen مدیریت شرکت RealNetworks در پاسخ گفت: "تنها موجودی بد خود گزارش می باشد."
گروه StopBadWare.Org سازمانی غیر انتفاعی است که توسط گوگل، Sun Microsystems و Lenovo حمایت مالی می شود و مدیریت آن توسط موسسه اینترنت دانشگاه آکسفورد و مدرسه اینترنت و جامعه Harvard Law School"s Berkman Center هدایت می گردد.
به زبان ساده مرکز اختلافات و اتهامات بر روی قابلیت Message Center نرم افزار RealPlayer می باشد که البته در نسخه های جدید شدت آزار دهنده آن کاسته شده است. StopBadWare اعتقاد دارد که مراحل نصب نرم افزار RealPlayer به واضحی امکانات در حال نصب و قابلیت نمایش تبلیغات توسط RealPlayer را بیان نمی کند.
از دیگر موارد بحث، نصب پنهان Rhapsody Player Engine به همراه RealPlayer 11 است که حتی پس از حذف برنامه RealPlayer این قابلیت حذف نمی شود. قابل ذکر است که اجرای فایل نصب RealPlayer گزینه انتخابی نصب نوار ابزار Google Toolbar را به کاربر نشان می دهد اما برای نصب دیگر قابلیت ها هیچگونه اختیار انتخابی به کاربر نمایش داده نمی شود.
لیست کل یادداشت های وبلاگ
جستجو در وبلاگ
عضویت در خبرنامه وبلاگ
آمار بازدیدکنندگان