فرمت های رنگ آمیزی(1)
سلام
نمی دونم مطلب قبلی من رو خوندید یا نه همون که درمورد پردازش تصویر بود ، به هرحال من تو اون مطلب یه اشاره ای به فرمت های رنگ آمیزی تصاویر داشتم این دفعه می خوام یه کم درمورد چند تا از اونا توضیح بدم ایشاا... که خوشتون بیاد.
تو مطلب قبلی گفتم که تصاویر توسط سیستم یا زبون های برنامه نویسی به عنوان ماتریس شناخته می شن حالاچه فرق هایی بین این ماتریس ها وجود داره که فرمت های مختلف رنگ آمیزی بدست می آد ؟ من تا اون جا که بتونم می گم این فرق ها چی هست .
B/W : این نوع فرمت ساده ترین شکل یه رنگ آمیزی واسه یه تصویره خوب حالا این فرمت چه طوری هست ؟ همون طور که گفتم در واقع این نوع فرمت یه ماتریس 2 بُعدیه که هر درایه یه پیکسل به حساب می آد مثلا یه ماتریس n در m یه تصویر n در m رو نشون می ده . این فرمت رو سیاه و سفید می گن البته نه اون سیاه وسفیدی که همه در موردش صحبت می کنن مثل فیلم های سیاه وسفیدی که هست ، اونا یه اسم دیگه دارن که تو ادامه حتما می گم . این سیاه و سفید یعنی این که یا سیاه مطلق یا سفید مطلق ، این مطلب هم با دو تا عدد نشون داده می شه صفرو یک . به نظر شما کدوم سیاهه و کدوم سفید بذارید من بگم ، یک می شه سفید و صفر می شه سیاه حالا چرا؟ همون طور که تو فیزیک خوندیم سفید یعنی همه نورها(رنگ ها) پس واسه سفید یک مناسب تره وسیاه هم یعنی هیچ نوری پس واسه سیاه هم صفر بهتره . پس این ماتریس می شه یه ماتریسی از صفرویک .
Gray Scale : خوب این همون فرمتی هست که تو تصاویر سیاه وسفیدی مثل فیلم های سیاه و سفید استفاده می شه . تفاوت ماتریس این فرمت با فرمت قبلی تو اینه که به جای فقط اعداد صفر و یک از اعداد بیشتری تو ماتریس این فرمت استفاده می شه .
این اعداد شدت رنگ رو مشخص می کنه مثلا عدد صفر همیشه به معنای سیاهه و بزرگ ترین عدد به معنای سفیده و اعدادمابین این ها به نسبت های یکسان شدت رنگ های مختلف رو نشون می دن هر چی تعداد این اعداد بیشتر باشه شدت رنگ های مختلفی رو داریم این شدت رنگ های مختلف هر چی بزرگ تر می شن به سفید نزدیک تر می شن .
تفاوت فرمت های bw و grayscale تو تصویر هایی که گذاشتم به خوبی معلومه ، این تصویرها تبدیل شده ی تصویریه که تو مطلب قبلی گذاشته بودم .
Color Index : این فرمت هم یه ماتریس دو بعدیه که خیلی شبیه فرمت قبلیه با این تفاوت که تو این ماتریس اعداد نشون دهنده ی رنگ های مختلف هستن . اعدادی که تو این ماتریس استفاده می شن توی یه ماتریس دیگه شماره سطر هستن که این ماتریس با بعد اول برابر با تعداد رنگ ها و بعد دوم برابر یک به عنوان map شناخته می شه در واقع ماتریس اولی بدون این ماتریس map هیچ استفاده ای نداره . تو map هرسطر نشون دهنده ی یه رنگه یعنی هرعنصر map اسم یه رنگه و ما بجای این رنگ از شماره ی سطرش تو ماتریس تصویرمون استفاده می کنیم . تصویری که بخواد با این نوع فرمت نشون داده بشه وقتی به هر درایه می رسه و عدد رو می خونه ، به map نگاه می کنه تا ببینه این عدد چه رنگی رو باید نشون بده بعد اون رنگ تو تصویر گذاشته می شه .
این مطلب این دفعه ی من ؛ واسه مطلب بعد فرمت های دیگه رو می گم که کاربرد بیشتری دارن ، امیدوارم که خوشتون اومده باشه و بیاد.
سلام،
قابل توجه دوستان شرکت کننده در دوره های آموزش تخصصی کامپیوتر تابستان 87
برنامه ادامه کلاس ها بدین شرح خواهد بود:
.
ادامه کلاس های PHP و HTML به بعد از امتحانات ترم تابستان موکول شد.
.
کلاس برنامه نویسی C#.NET روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه (در صورت همکاری دانشگاه) این هفته، گروه اول ساعت 8:30 الی 11 و گروه دوم ساعت 11 الی 14 برگزار می شود.
.
کلاس شبکه کاربردی روزهای دوشنبه و چهارشنبه این هفته ساعت 8:30 الی 12 برگزار خواهد شد. این کلاس احتمالا در ایام امتحانات نیز در محل سایت دانشگاه برقرار باشد که خبر قطعی در کلاس به اطلاع دوستان خواهد رسید.
.
کلاس ASP.NET به دلیل در دسترس نبودن استاد جهت هماهنگی فعلا به بعد از امتحانات موکول می شود. در صورتی که تا قبل از روز دوشنبه هماهنگی با آقای عواطف رستمی امکان پذر شد، با دوستان تماس گرفته می شود.
تکنولوژی بالقوه این فایروال دیده بانی یا زیر نظر گرفتن پورت های متصل برای جلوگیری از ورود یا خروج بی اجازه نرم افزار های مخرب برای حمله می باشد. Sunbelt Personal Firewall با جلوگیری از ارتباطات پنهانی از حملات شناخته شده و ناشناس این امکان را می دهد تا به راحتی در وب به گردش بپردازید و خیالتان از هر حمله احتمالی راحت باشد. فایروال یک نرم افزار اساسی برای امنیت شما در اینترنت در مقابل حملات هکرها، تروجان ها، کرم ها، نرم افزار های مخرب و دیگر ویروس ها می باشد.
خصیصه های نرم افزار فایروال Sunbelt Personal Firewall:دوستان عزیز سلام
امیدوارم تعطیلات خوبی داشته باشید.
فکر میکنم برای شروع بهتر باشد که بدانیم این عبارت وب معنایی یا مفهومی (Semantic web) که این روزها زیاد در بین وبلاگ های حوزه IT به چشم می خورد از کجا آمده، چیست و اصولا نتیجه آن ، تغییر در کدامین جنبه های دنیای مجازی خواهد بود. تیم برنرزلی را که می شناسید، همان مهندس/دکتر نابغه را میگویم که وب را در 1993 به جهانیان معرفی کرد. هم او که خالق بسیاری از استاندارد های نسل اول وب مثل html نیز هست.آقای برنرزلی ابداع کننده وب معنایی یا مفهومی (Semantic web) است و بعد از دو دهه هنوز مغز متفکر وب است.
وب معنایی چگونه است؟
شخص آقای برنرزلی هم نمی تواند با قاطعیت در مورد شکل وب معنایی صحبت کند. حتی برنرزلی هم زمانی که این آرزوها را برای وب کرد به خوبی میدانست که دانش زمانش برای این کار کافی نیست بنابرین تمام تمرکز خود را طی این سال ها به ایجاد استاندارد ها معطوف کرده و هنوز دارد شالوده را میسازد.
این جمله ها به معنی سردرگمی در هدف نیست. هدف کاملا روشن است ولی ابزارها هنوز به تکامل نرسیده اند. مثلا در وب معنایی قرار است ماشین ها (روبات ها، سرور ها و کامپیوتر ها) توانایی فهم محتویات اینترنت را داشته باشند. در این ساختار ماشین ها باید بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند نه فقط با انسان.واضح تر اینکه وقتی یک ربات وبکاو جمله ای را بخواند باید بتواند از نظر دستور زبان آن جمله را بفهمد یعنی اینکه بتواند فاعل ، مفعول و گذاره ای که در آن جمله آمده را درک کند و اگر یک پاراگراف را بخواند، باید بتواند نوع وابستگی جمله ها را با یکدیگر را تشخیص دهد.
وب معنایی در حقیقت وبی است که در بخش طبقه بندی و بازیابی محتوای اینترنت به تکامل رسیده باشد.در ساختار معنایی وب وقتی کاربر یک جمله محاوره ای را جستجو می کند، موتور جستجو باید بتواند مفهوم جمله را تشخیص دهد، اینکه سوالی است یا خبری، طنز است یا جدی، علمی است یا از نوع سرگرمی. بنابراین وب جدید باید چنان در زبان شناسی و فلسفه تجهیز شود که تمام محتویات وب را بتواند آنلالیز کرده و میزان وابستگی بخش ها را از طریق رسم گراف ها تعریف کند.
بخش دیگری از وب معنایی، مستند سازی محتویات وب است که از نظر تکنیکی راه حل هایی برایش معرفی شده مخصوصا مستند کردن محتوای وب به وسیله زبان RDF که خودش مبتنی بر XML و URI است و در نتیجه تمام زبان ها و تمام انواع محتوا را پشتیبانی خواهد کرد. راجع به مستند سازی محتوا می شود چندین مقاله نوشت. فقط فعلا همین قدر بدانید که در میان کد های صفحات تگ هایی قرار میگیرد که محتوای صفحه را تعریف می کند. این که این محتوا یک توصیه نامه از یک پزشک است یا یک ترفند امنیتی از یک هکر یا خرابکار. کاربر باید بتواند به راحتی مشخص کند که نتایج جستجو تولید چه گروهی از افراد باشد. طبق این تعریف شخصیت های دنیای مجازی باید معادل حقیقی داشته باشند .
یکی از نکات جالب وب معنایی امکان بازیابی اطلاعات نه تنها در محتوای متن بلکه حتی در صوت و تصویر نیز هست. در وب معنایی کاربر باید بتواند در میان ویدئوهایی جستجو کند که در یک صحنه اش مردی با پیراهن آبی سوار بر دوچرخه در خیابان حرکت میکند. هر چند باورش کمی سخت است ولی قدم های مهمی برداشته شده است.بنابراین مهمترین تغییری که وب در مفهوم معنایی خواهد کرد نه در شکل ظاهری صفحات ( که البته شاید گراف ها وارد شوند) بلکه در پشت پرده خواهد بود. موتور های جستجو هوشمند تر خواهند شد و نحوه بوکمارک کردن و اشتراک گذاری محتوا از فرم کنونی به یک فرم جامع تر تغییر خواهد کرد. وب مفهومی تعریف جدیدی برای شیوه طبقه بندی و بازیابی محتوا ارائه خواهد کرد.راستی یک چیز بامزه هم بگویم که تا دیروز مشکل رسم الخط فارسی در راست به چپ بودنش بود که از این به بعد به لطف تفاوت دستور زبان فارسی با اکثر زبان ها باید شیوه ای پیدا کنیم که جای فعل و فاعل و مفعول در جملات فارسی را به این موتورهای جستجوی اجنبی حالی کنیم .
سلام،
پیرو حرف هایی که در پست قبلی زده بودم و با توجه به کامنت هایی که دوستان گذاشته بودند (البته غیر از هفت، هشت تای آخر که نتونستم بخونم) ظاهرا اکثریت با ادامه کلاس ها در ایام ماه مبارک رمضان موافق هستند.
در مورد کلاس های PHP و HTML عرض کنم، همون طور که آقای کریمی منش هم فرموده بودند، با توجه به تعطیلی روز یکشنبه، برگزاری فقط یک جلسه سه شنبه آینده و بعد دوباره فاصله دو هفته ای خیلی جالب به نظر نمیرسه! بنابراین این دو کلاس رو کلا به بعد از امتحانات موکول میکنیم تا با خیالی آسوده تر و پیوستگی بیشتری برگزار بشه ...
اما در مورد سایر کلاس ها، من فکر میکنم بهتره کلاس ها روز شنبه برگزار نشن. دلیل هم اینکه بعد از مدتی تعطیلی، اولین روز کاری دانشگاه دقیقا مصادف شده با روز قبل از نیمه شعبان و بین دو روز تعطیل قرار گرفته و احتمال ناهماهنگی و بی نظمی و حتی تعطیلی دانشگاه هست. از طرفی این فرصت خوبی برای ماست هست که بتونیم قبل از کشوندن بچه ها به دانشگاه توی این هوای گرم، هماهنگی های لازم رو انجام بدیم و ...
بنابراین، ضمن عذرخواهی، از دوستان میخوام برای گرفتن خبر قطعی درباره چگونگی برگزاری کلاس ها در هفته آینده، عصر روز شنبه مجددا به وبلاگ سر بزنند...
لیست کل یادداشت های وبلاگ
جستجو در وبلاگ
عضویت در خبرنامه وبلاگ
آمار بازدیدکنندگان