سفارش تبلیغ
صبا ویژن




MSC

MSC مخفف mobile switching Center می باشد عملکرد سوییچ موبایل تا حدودی شبیه سوییچ تلفن ثایت می باشد.
همانطور که از اسم سوییچ پیدا است اصلی ترین کار سوییچ انتخاب مسیر مناسب جهت برقراری یک مکالمه است ساختار سوییچ تشکیل شده است از پردازنده مرکزی - حافظه موقت( شبیه Ram کامپیوتر) - حافظه جانبی (شبیه هارد دیسک کامپیوتر ) یونیت های واسطه که عمل سوییچینگ در آنها انجام می شود و پورت ها که حکم اینترفیس سیستم را دارند البته این ساختار بسیار ساده شده یک سوییچ است و المانهای مختلفی درگیر می شوند مثل راک مخصوص سیگنالینگ و غیره ولی هدف دادن دید کلی می باشد .

اصلی ترین تفاوت سوییچ موبایل و سوییچ تلفن ثابت در نحوه تعریف مشترک در سوییچ است در تلفن ثابت مشترک به صورت دائم در سوییچ تعریف و سرویس های جانبی به او اختصاص داده می شود یعنی شماره مشترک همیشگی است مگر اینکه اپراتور تصمیم به حذف مشترک بگیرد اما در سوییچ موبایل وقتی مشترک وارد منطقه تحت پوشش یک سوییچ شد فورا سوییچ مربوطه اطلاعات کامل مشترک را به طور اتوماتیک از سیستمی به نام HLR در خواست می کند و کپی آن را در حافظه خود ذخیره کرده وبه سوییچ قبلی که اطلاعات مشترک درآن بوده دستور حذف اطلاعات راداده و سپس HLR آدرس آخرین سوییچ که موبایل در آن قرار گرفته را در خود ثبت می کند.

 محلی که اطلاعات مشترک موبایل به طور موقت در آن ثبت میشود( VLR (Visited Location Register نام دارد موقت بودن ثبت اطلاعات در سوییچ از این بابت است که به محض خروج مشترک از منطقه تحت پوشش سوییچ اطلاعات آن از سوییچ مربوطه پاک می شود که اپراتور هیچ نقشی در تعریف مشترک موبایل در سوییچ ندارد .

بطور مثال وقتی شما از تهران به سمت شمال حرکت می کنید (ازمسیر چالوس) ابتدا اطلاعات سیم کارت شما در یکی از سوییچهای تهران است به محض نزدیک شدن به کرج اطلاعات شما ازیکی از سوییچهای تهران که اطلاعات شما درآن بود حذف شده ودر VLR سوییچ کرج ثبت می شوید وقتی وارد منطقه تحت پوشش استان مازندران می شوید اطلاعات شما از کرج حذف ودر سوییچ بابل ثبت میشود و ...

MSISDN:

یکی از موارد اصلی ذخیره شده در این واحد MSISDN یا همان شماره موبایل است که در اختیار من و شما می باشد و همه با این شماره کار تماس را انجام می دهند مثل 09121620000

ادامه مطلب...

کدام زبان برنامه‌نویسی را انتخاب کنم؟ از کدام نوع دیتابیس استفاده کنم؟ این‌ها سؤالات قدیمی و تاحدودی کلیشه‌ای هستند. با این حال خواندن یکی دو مقاله جالب در اینترنت باعث شد، طرح مجدد این موضوع همیشگی را خالی از فایده ندانم.

اصولاً هر از گاهی باید این پرسش را مجدداً در کلیه سطوح مهندسی نرم‌افزار، چه در صنعت، چه در رسانه‌ها و چه در دانشگاه‌ها مطرح کرد و دلیل آن هم، بسیار ساده است. زبان‌های برنامه‌نویسی نیز مانند زبان‌های گویشی انسان‌ها پویا هستند و مرتباً متحول می‌شوند. در این راستا برخی خود را با نیازهای روز تطابق داده و برخی نیز از این تحولات جا می‌مانند.

به همین دلیل لازم است هر چند وقت یک‌بار این پرسش را مطرح کرده و جدیدترین پاسخ‌ها را به نقد بگذاریم. برای این‌که بحث از حالت نظری خارج شود و حالت کاربردی پیدا کند، اجازه می‌خواهم نظرم را در این مورد به اختصار بیان کنم.

برنامه‌نویسی وب‌

فعلاً برنامه‌نویسی تحت وب داغ‌ترین سوژه در دنیای برنامه‌نویسی است. شاید بد نباشد یادآوری کنم که اصولاً فلسفه برنامه‌نویسی تحت وب چه بود که به اینجا رسید. علت محبوبیت و رشد گسترده برنامه‌نویسی تحت وب، حل شدن مشکل کلاینت بود.

در این مدل از برنامه‌نویسی، برنامه‌نویس دغدغه چندانی درباره قابل نصب بودن برنامه‌اش روی پلتفرم‌های مختلف ندارد زیرا وضعیت تقریباً روشن است. همین که برنامه شما روی یکی دو مرورگر معروف مانند فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر جواب بدهد، کافی است.

بنابراین در پاسخ به این سؤال که کدام زبان برنامه‌نویسی وب را انتخاب کنیم، باید گفت زبان‌هایی که از همه ساده‌ترند و تغییر و تحولات را به سرعت می‌پذیرند. در حال حاضر در این زمینه دو فناوری PHP و ASP.NET پیشتاز هستند. زبان اسکریپت‌نویسی PHP شباهت‌هایی به زبان C دارد.

به همین دلیل سرعت کامپایل شدن آن بالا است و سایت‌هایی که از این زبان استفاده می‌کنند اندکی سریع‌ترند. فناوری ASP.NET از ویژوال بیسیک دات‌نت یا سی‌شارپ استفاده می‌کند. این دو زبان، به ویژه در جدیدترین نسخه فناوری دات‌نت در یک حد هستند.

اما به نظر من ویژوال بیسیک همچنان جذاب‌تر و ساده‌تر به نظر می‌رسد. سایت‌هایی که با این دو زبان نوشته می‌شوند نرم‌افزارهای قدرتمندی را پدید می‌آورند که قدرت انعطاف و گستره کارایی آن‌ها بالاست زیرا هر دو زبان OOP هستند. علاوه بر سهولت برنامه‌نویسی، پشتیبانی از برخی موج‌های نو مانند ای‌جکس هم بحث روز است.

هم PHP و هم ASP.NET وضع خوبی در این زمینه دارند. علاوه بر این، برخی فناوری‌های روز هم خیلی مهم هستند که وب‌سرویس یکی از آن‌هاست. در حال حاضر رقابت شدیدی میان فناوریSOAP که از سوی آی بی‌ام و مایکروسافت و دیگران پشتیبانی می‌شود و فناوری REST که از سوی یاهو و برخی شرکت‌های بزرگ دیگر حمایت می‌شود، وجود دارد.

اما وضع بعضی زبان‌ها مانند جاوا (JSP) و ColdFusion در دنیای وب خراب است و برخی زبان‌ها اخیراً دوباره مورد توجه قرارگرفته‌اند که از آن جمله می‌توان به Python و Ruby اشاره کرد. وضعیت جاوا در وب در این میان جالب توجه است. برخلاف موفقیت چشمگیر جاوا در برنامه‌نویسی برای سیستم‌های بزرگ، این زبان به شدت در وب دچار ناکامی است. وب یک دنیای بصری است و به سادگی و ظاهر سیستم‌ها اهمیت می‌دهد.

به همین دلیل زبان‌های فاقد ابزارهای ویژوال و قدرتمند که در عین حال ساده نیز هستند در این وادی محکوم به زوالند و این مسئله برای جاوا که در زمینه وارد کردن مفاهیم بصری و پویا به دنیای وب پیشگام بود، ناگوار است، البته این قضیه هیچ ربطی به زبان اسکریپت‌نویسی «جاوااسکریپت» که با ظهور ای‌جکس جان تازه‌ای پیدا کرده، ندارد.


ادامه مطلب...

مدتها بود که میخواستم مطلبی جامع و کامل در مورد RSS ، فید و فیدخوانها بنویسم ولی نشد. اینبار تصمیم گرفتم بجای افزودن یک مطلب تکراری دیگر در این باره به هزاران مطلبی که در این زمینه در اینترنت یافت میشود مجموعه پستهایی که در وبلاگها و وبسایتهای فارسی به این مقوله پرداخته اند را یکجا جمع کنم.
اگر هنوز مسئله برای شما گنگ است و از RSS سر در نمیاورید اولین لینک را بخوانید! اگر خوشتان آمد و ضرورت استفاده از RSS را درک کردید خودتان را برای استفاده از آن آماده کنید. در غیر اینصورت لینکهای بعدی را هم مطالعه کنید تا بر ایمانتان بیافزاید!!!

 

فید RSS چیست؟ / وبلاگ زنگوله

فید ، وبگردی با بالاترین سرعت ممکن / وبلاگ 1فتحی

فید ریدر چیست؟ فید چیست؟ و چرا باید از فید ها استفاده کنیم ؟ / پایگاه اطلاع رسانی تبیان 

فید به زبان ساده و نحوه مشترک یک فید شدن / وبلاگ رادیکال 2

RSS چیست چکار می کند؟ و معرفی چند سایت فید خوان / وبلاگ تک نویس

RSS ، قسمت اول : RSS چیست ؟ / وبلاگ عصرونه

RSS ، قسمت دوم : پیدا کردن آدرس فید / وبلاگ عصرونه

Rss Feed چیست ؟ / وبلاگ شقایق

5 ویدیو که RSS را معرفی و آموزش می دهد / وبلاگ وبلاگینا

 


دنیای امروز دنیای تکنولوژی است. دنیایی که هر روز و هر ساعت و حتی هر لحظه در آن گامی برای رسیدن به سرعت، قدرت و آسایش بیشتر برداشته میشود. اگر بخواهیم در چند عبارت کوتاه تکنولوژی را معنا کنیم باید بگوییم که تکنولوژی عبارتست از رسیدن به ابزاری که کارهای روزمره ی ما را سرعت بخشیده و انرژی کمتری را از ما تلف میکند. طبیعتا با این اوصاف کشورهای توسعه یافته به مراتب از کشورهای درحال توسعه ای مثل ایران جلوتر هستند.
اینترنت هم جزو همین تکنولوژریهایی است که سعی در بهبود روند کاری ما کرده است و بدیهیست که بازهم ما از کشورهای توسعه یافته عقب تر هستیم و راه زیادی در پیش داریم. در هر حال درهای این دنیای مجازی بروی همه باز است و هرکس با توجه به موقعیت جغرافیایی و علمی خود میتواند نهایت بهره را از حضور در آن ببرد. مطمئنا فعالیت هر فردی همانطور که در دنیای واقعی معرف شخصیت اوست در اینترنت هم کاراکتر مجازی او را میسازد. استفاده از اینترنت و فعالیت در این دنیا دلایل مختلفی دارد که با شناخت صحیح نیازها و نحوه ی مرتفع شدن آنها در اینترنت میتوان بهترین نتیجه را در مدت حضور یا همان کانکت بودن گرفت. همانطور که شاید شنیده باشید مفهومی که چندسالی به دنیای اینترنت راه پیدا کرده عبارت وب 2 میباشد که تحولی در دنیای اینترنت ایجاد نمود. سعی میکنم مخاطبان اینترنت را در قالب وب1 و وب2 معرفی کنم.
وب1 :
دسته اول افراد حقیقی و یا شرکتها و موسساتی هستند که تولیدات، دستاوردها و مطالبی برای عرضه دارند.
دسته دوم افرادی هستند که به دنبال مطالب بالا هستند.
و دسته سوم افرادی که ابزار مناسب برای جستجوی مطالب دسته اول را در اختیار دسته دوم قرار میدهند!
وب2 :
دسته اول کسانی هستند که چیزی برای عرضه داشته باشند.
دسته دوم کسانی هستند که با تعامل با دسته اول قصد کمک به بهبود مطالب و دستاورهای آنها را دارند.
دسته سوم کسانی هستند که مطالب دسته اول را با دوستان خود به اشتراک گذارده و را جع به آنها بحث میکنند.
دسته چهارم کسانی هستند که ابزاری مناسب برای جستجوی مطالب دسته اول در اختیار دسته دوم و سوم قرار میدهند.
دسته پنجم کسانی هستند که محیطی مناسب برای به اشتراک گذاری مطالب دسته اول در اختیار دسته سوم قرار میدهند!

تقریبا میتوان تمامی فعالیتهای اینترنتی را در این قالب ریخت و نتیجه مطلوب بدست آورد. البته بغیر از فعالیتهای ارتباطی مثل چت یا تلفن اینترنتی یا ویدئو کنفرانس.
هر فردی که به اینترنت متصل میشود از ابتدای ورود تا وقتی که ارتباطش را قطع میکند یک کاربر یا مخاطب اینترنتی قلمداد میشود و طبیعتا در دسته بندیهای فوق قرار خواهد گرفت. سردرگمی در استفاده از اینترنت معمولا زاییده ی عدم شناخت و درک موقعیت صحیح افراد در اینترنت هست. اگر من ندانم که تولید کننده محتوا هستم یا یک مصرف کننده صرف یا کسی که دوست دارد یافته های خود را با دیگران به اشتراک بگذارد اصولا نمیتوانم بازده خوبی از مدت حضورم در اینترنت بگیرم.
حتی اگر بدانم که قرار است چه استفاده ای از اینترنت داشته باشم ولی نحوه کار را ندانم بازهم با مشکل مواجه هستم. خوب توجه کنید:
مثلا من در یک زمینه کار تخصصی انجام داده ام و میخواهم دستاوردهای خود را در اینترنت عرضه کنم. حالا باید چکار کنم؟ برای چنین کاری باید با اصول ساخت وبسایت یا وبلاگ آشنا باشم باید بدانم که چگونه یک وبلاگ راه اندازی میشود و یا برای وبسایت چطور باید یک دامنه ثبت و اجاره کرد و چگونه یک فضای اختصاصی خریداری نمود. البته با سیستم های مدیریت محتوا و نحوه نصب و کار آنها نیز آشنا باشم. این را هم اضافه کنم که همه اینها در صورتیست که خودم شخصا بخواهم دست بکار شوم چون در غیر اینصورت شرکتهایی هستند که با گرفتن مبلغ قابل توجهی همه این کارها را برای ما انجام میدهند بدون اینکه ما درگیر ریز قضایا شویم.
اگر یک مصرف کننده هستم باید با ابزار جستجو آشنا باشم. سایتهای مرجع را بشناسم و از بوکمارکینگ و ابزار RSS برای دسترسی ساده تر به مطالب مورد علاقه ام استفاده کنم. فرومها و انجمنهای اینترنتی فعال در زمینه های مورد علاقه ام را پیدا کنم و با عضویت در آنها در بحثها شرکت کنم. با ویکی ها آشنا باشم و همیشه بعنوان یک مرجع مطالب مورد نظر خودم را در آنها جستجو کنم. با سرویسهای به اشتراک گذاری مطالب آشنا باشم و با عضویت در قسمتهای مورد علاقه از مطالب به اشتراک گذاشته شده دوستان استفاده کنم.
اینها فقط گوشه ای از پیشنیازهای اساسی برای استفاده صحیح از اینترنت بود. و البته بصورت کلی و بدور از جزئی نویسی بیان شد.  بیاییم با درک صحیح نیازهایمان از اینترنت و همچنین قابلیتهای فراوان آن فرهنگ استفاده صحیح از آنرا بیاموزیم.

چهارشنبه 17/7/ ساعت 22:43 ویرایش شد!

 .
قابل توجه دوستان شرکت کننده در دوره های آموزش تخصصی کامپیوتر

کلاس های هفته آتی طبق برنامه قبلی در زمان مقرر تشکیل خواهد شد:
کلاس PHP, MySQL روز شنبه ساعت 10 الی 14 (دو جلسه متوالی)
کلاس HTML, CSS, JS روزهای شنبه و یکشنبه ساعت 14 الی 16


محبوبترین زبانهای برنامه نویسی کدامند؟ (آخرین شاخص - سپتامبر 2008)  
شاخص TIOBE معیاری برای محبوبیت و رواج زبانهای برنامه نویسی ارائه می کند. این شاخص هر ماه به روز میشود. رتبه بندی زبانها بر اساس: تعداد مهندسین ماهر در دنیا که از آن زبان استفاده می کنند، دوره های آموزشی موجود در آن زبان و تولید کننده و فروشنده برنامه های جانبی برای این زبانها هستند. برای محاسبه رتبه از موتورهای جستجوی یاهو، گوگل، MSN و YouTube استفاده میشود. قابل توجه اینکه شاخص TIOBE به معنای رتبه بندی بهترین زبان های برنامه نویسی که بیشترین نرم افزارها با آن نوشته شده نیست. این شاخص کمک میکند تا بفهمیم آیا مهارت برنامه نویسی مان به روز است یا خیر و یا اینکه اگر در پی برنامه ریزی برای یادگیری یک زبان هستیم یا برنامه ریزی برای ایجاد یک نرم افزار، چه زبانی را انتخاب کنیم شاخص TIOBE معیاری برای محبوبیت و رواج زبانهای برنامه نویسی ارائه می کند...

نام خود را به مدار زمین بفرستید! 
با پر کردن این فرم بسیار ساده در سایت ناسا،نام شما بر روی یک چیپ در کنار هزاران نام دیگر ثبت خواهد شد و طی یک ماه آینده به مدار زمین فرستاده خواهد شد...

RealScoop، کابوس مشاهیر! 
 مشاهیر زیادی از سیاستمداران گرفته تا ورزشکاران و هنرپیشه‌ها و خواننده‌ها، گاهی اظهار نظرهایی می‌کنند، که نادرستی آنها ماه‌ها یا سال‌ها بعد مشخص می‌شود...

گفت‌وگو با پژمان‌دشتی‌نژاد ، پژوهشگر ایرانی شرکت اریکسون و همکار شرکت گوگل 
پژمان دشتی‌نژاد، جزو اولین وبلاگ‌نویسان ایرانی است. او تجربه‌های کاری مناسبی در دو کمپانی گوگل و اریکسون به دست آورده است. اینترنت‌بازها، نوشته‌های پژمان را در سایت «یه وجب خاک اینترنت» به نشانی cyberpejman.com دنبال می‌کنند. او در این مصاحبه، چکیده هشت سال تجربه تحصیل، کار و کارآفرینی‌اش را بیان کرده است.

فرهنگ لغات چند زبانه آنلاین

اجرای سیستم عامل لینوکس در یک پنجره ویندوز با MobaLiveCD !
همان طور که مطلعید در حالت معمول امکان استفاده از دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس به صورت همزمان وجود ندارد...

جستجوی فایلهای موجود در Rapidshare به وسیله گوگل

دانلود فیلم 700 مگابایتی در ترکیه تنها 4 دقیقه طول خواهد کشید!
شرکت مخابرات ترکیه سرعت اینترنت در آن کشور را تا 8 برابر افزایش خواهد داد...

هکرهای شیعه به ملاقات آیت‌الله مکارم شیرازی رفتند 
گروه امنیتی آشیانه، که در پاسخ به هک شدن تعدادی ازسایت‌های شیعه،‌ بیش از 300 سایت وهابی را هک کرده بودند با آیت‌الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعه دیدار کردند...

کلیات لایحه جرایم رایانه‌ای برای بار دوم به تصویب رسید
سرویس مجلس- لایحه جرایم رایانه‌ای پس از تصویب کلیات آن برای بررسی جزئیات به کمیسیون قضایی و حقوقی رفت...

Cuil.com رقیب گوگل می شود ؟
موتور جست و جو گر کویل دات کام که گفته می شود توسط تعدادی از کارمندان سابق گوگل، از موتورهای جستجوگر بزرگ و پر قدرت اینترنتی، یک موتور جستجوگر تازه را راه اندازی کرده اند ،‌اکنون در کانون توجه رسانه های جهان قرار گرفته است...

پرسرعت‌های اینترنتی جهان مشخص شدند
سوئد و هلند بهترین کارکرد ارتباطات اینترنتی پهن‌باند در اروپا را دارند، که ناشی از سرمایه‌گذاری در اتصالات پرسرعت فیبرنوری و ارتقای شبکه‌های تلویزیون کابلی است...

کیبورد ،آشیانه میکروبها

یک USB Flash برای سر کار گذاشتن مردم
به مدل عجیب و کمی ترسناک این USB Flash دقت کنید...

افزونه (Add-on) غلط گیر فارسی (مخصوص مرورگر فایرفاکس)  ـ
بر روی "بارگیری افزونه واژه‌نامه فارسی" کلیک کنید و بعد از دانلود، فایل با پسوند xpi رو به داخل فایرفاکس drag & drop کنید...

یاهو میل برترین سرویس‌ ایمیل شناخته شد
سرویس ایمیل یاهو با داشتن بالاترین شمار کاربران و زمان سپری شده و دفعات چک ایمیل توسط هر کاربر در ماه، بر بازار سرویس‌های ایمیل حاکم است ...

تأثیر مثبت بازیهای رایانه ای در یادگیری ریاضی

ارسال آسان عکس به شبکه های اجتماعی بدون درد و خونریزی!
با سرویس پیسکل پایپ در یک لحظه به تمام شبکه های اجتماعی مورد نظرتان عکس بفرستید...

مجموعه ای زیبا از براش های عاشقونه ی فتوشاپ، برای طراحی های زیبای شما

آغاز به کار تلفن همراه گوگل در 22 اکتبر به قیمت 179 دلار 
شرکت T-Mobile این گوشی را که G1 نام دارد معرفی کرد.



به اشتراک گذاشتن یک ویدیو از یوتیوب کار خیلی ساده‌ای است. ساده ترین راه ممکن این است که لینک آن ویدیو را به طرف ایمیل کنید اما به غیر از این کار ، خیلی راحت می‌شود ویدیو ها را در وبلاگ ها ، سایت ها ، پروفایل های سایت هایی مثل فیس بوک و… هم به اشتراک گذاشت. این موضوع جدیدی نیست ، اما آیا تا به حال خواسته‌اید که فقط قسمتی از یک ویدیو را ببینید و با کسی به اشتراک بگذارید؟ با توجه به سرعت فوق العاده‌ی اینترنت های ایران (که حتی برای دانلود یک کتاب ?? صفحه‌ای کافی است!!) مطمئنم پاسختان مثبت است.
از طریق سایت Splicd می‌توانید فقط تکه‌ای خاص از یک ویدیو را جدا کنید و ببینید یا با دیگران به اشتراک بگذارید. بدون اینکه نیازی به لود شدن سایر قسمت ها باشد.
مثلآ من می‌خواهم یک تکه از مصاحبه‌ی آقای Larry King با احمدی نژاد را جدا کنم. لینک اصلی این ویدیو در یوتیوب www.youtube.com/watch?v=oUtnFGIjzAo است.

وارد سایت Splicd می‌شوم و لینک ویدیو و محدوده‌ای که می‌خواهم جدا کنم را به صورت زیر وارد می‌کنم.

           

حالا تکه‌ی جدا شده را خیلی راحت و سریع می‌توانم ببینم و یا آن را از طریق لینک جدیدی که Splicd بهم می‌دهد با دیگران به اشتراک بگذارم.

 

                        

منبع


.

قابل توجه شرکت کنندگان دوره های آموزش تخصصی کامپیوتر :

کلاس PHP, MySQL روز یکشنبه تشکیل نخواهد شد.
کلاس ASP.NET در ساعت 11 الی 14 برگزار می شود.
و کلاس Java طبق برنامه ساعت 14 الی 16 برگزار خواهد شد ...


بنام یگانه یزدان پاک

اگر پیغامهای امنیتی ویندوز شما را آزار می‌دهد و میخواهید از شر آنها خلاص شوید کارهای زیر را انجام دهید...

1. regedit را در منو‌ی RUN تایپ کنید و Enter را بزنید . (Start>Run)


2. مسیر زیر را پیدا کنید :


HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center


3. در مسیر مورد نظر هر کدام از داده‌های مورد نظر را برابر 1 برای غیر فعال شدن و 0 برای فعال شدن قرار دهید :


AntiVirusDisableNotify – پیغام غیر فعال شدن آنتی ویروس


AntiVirusOverride – آیا آنتی ویروس مانیتور شود ؟


FirewallDisableNotify - پیغام غیر فعال شدن فایروال


FirewallOverride – آیا فایروال مانیتور شود ؟


FirstRunDisabled – پیغام اجرا شدن برای اولین بار


UpdatesDisableNotify – پیغام غیر فعال کردن اتماتیک آپدیت

پیروز باشید...


 

همانطور که میدانید یکی از اصلی ترین عملیات کامپیوتر در هنگام روشن شدن عملیات POST یا Power On Self Test میباشد. که تمامی نرم افزارها و قطعات سخت افزاری لازم برای بوت سیستم را تست کرده و آماده به کار میکند و در واقع کامپیوتر شما بعد از فشردن کلید Pwoer توسط شما، در ابتدا تمامی فرمانها را از بایوس کامپیوتر دریافت می کند. از اینرو بایوس وظیفه دارد که مشکلات سخت افزاری را به شما گوشزد کند. همه بایوس ها در هنگام درست بوت شدن سیستم یک بوق کوتاه در شروع کار میزنند که این بوق به معنی درست و کامل کار کردن تمامی نرم افزارها و سخت افزارهای اصلی سیستم است، اما گاهی نیز اتفاق می افتد که یک یا چندی از برنامه ها یا قطعات معیوب شده یا به عللی از انجام وظیفه باز می مانند، اینجاست که بایوس با تنها راه ارتباطی مستقیم با کاربر ( بوق ) شما را آگاه می سازد. اما تا وقتی که از مفهوم بوقهای بایوس اطلاع نداشته باشید تشخیص اینکه کدام یک از قطعات وظیفه خود را به خوبی انجام نمیدهد، تقریبا غیر ممکن است. و رفع اشکال را با سختی و مشقت بسیار همراه میکند. در ادامه بوقهای اصلی دو شرکت بزرگ تولید کننده تراشه بایوس (AWARD و AMIBIOS) را شرح داده ایم.

کدهای بوقی بایوس AWARD :

بایوس آوارد عمدتا به پیامهای خطا برای آگاه کردن کاربران از وجود مسئله اتکا دارد، اما چند کد بوقی مشهور وجود دارد که این تراشه بایوس تولید میکند:

تعداد بوقها در عملیات Post مفهوم بوق
نا محدود (تکرار شونده) خطای حافظه سیستم
یک بوق بلند پس از دو بوق کوتاه خطای کارت گرافیک
یک بوق باند پس از سه بوق کوتاه خطای گرافیک یا حافظه گرافیک
بوقهای با ارتفاع بالای نا محدود (تکرار شونده) خطای داغ شدن پردازنده
بوقهای با ارتفاع بالا، با ارتفاع پایین (تکرار شونده) خطای پرازنده


کدهای بوقی بایوس AMIBIOS :

بایوس AMIBIOS محصول شرکت American Megatrends یکی از بایوسهای متداول است و آخرین نگارش تعدادی کد بوقی دارد که اشکالات زمان بوت شدن را به کاربران می گوید:

تعدا بوقها در زمان راه اندازی (پیش از POST) مفهوم بوقها
1 دیسکت را در دیسکران A: قرار دهید
2 فایل AMIBOOT.ROM بر روی دیسکت بوت شدنی نیست
3 خطای حافظه سیستمی
4 عملیات روز آمد سازی بایوس موفقیت آمیز بوده است
5 خطای خواندن دیسک
6 خرابی فرمان صفحه کلید
7 حافظه فلش بایوس تشخیص داده نشده است
8 خرابی کنترل کننده دیسکت ران
9 خطای مجموع بررسی (checksum) بایوس
10 خطای پاک کردن حافظه فلش
11 خطای برنامه سازی حافظه فلش
12 اندازه فایل AMIBOOT.ROM درست نیست (یا حضور ویروس)
13 ناهمسانی تصویر BIOS (فایل ROM دقیقا همان نسخه درون بایوس نیست)

تعداد بوقها در زمان POST
1 خطای Timer احیای حافظه سیستم
2 خطای پریتی حافظه سیستم
3 خطای آزمایش خواندن / نوشتن حافظه سیستم
4 زمان دار مادربرد کار نمیکند
5 خطای پردازنده
6 کامپیوتر نمی تواند به حافظه حالت حفاظت شده برود
7 خطای استثنای عمومی (مربوط به پردازنده)
8 خطای حافظه نمایش (مربوط به کارت ویدئویی)
9 خطای مجموع بررسی AMIBIOS ROM
10 خطای خواندن / نوشتن رجیستر CMOS
11 اشکال آزمایش حافظه نهانگاهی (cache)

نکته : اگر موقع عملیات POST یک، دو یا سه بوق بشنوید، تعویض کارتهای RAM را در نظر بگیرید یا دست کم آنها را بررسی کنید تا اطمینان یابید که درست نصب شده اند. اگر در عملیات POST هشت بوق بشنوید اطمینان یابید که کارت ویدئویی درست نصب شده است، ممکن است لازم باشد که آن را عوض کنید. اگر موقع عملیات POST تعداد بوقها با آنچه گفته شد متفاوت بود (چهار تا هفت یا 9 تا یازده بوق)، ممکن است یک مسئله جدی در مادربرد یا قطعات دیگر وجود داشته باشد، کامپیوتر را به یک تعمیرگاه تخصصی ببرید.
__________________


 


<      1   2   3      >



لیست کل یادداشت های وبلاگ

OpenCube Drop Down Menu (www.opencube.com)