آینده از آن کیست ؟ سیلورلایت یا فلش
شرکت مایکروسافت یک رقیب جدی برای تمامی شرکت های نرم افزاری دنیا میباشد؛ این شرکت تلاش جدی برای بدست آوردن بازار جهانی نرم افزار دنیا و رقابت شدید با تولیدکننده های نرم افزار در تمامی زمینه ها دارد؛ در زمینه مالتی مدیا تحت وب به نظر می رسد تکنولوژی silverlight را در رقابت با Flash وارد عرصه وب نموده است و در سطح بسیار وسیعی در حال تبلیغ و مانور بر روی این تکنولوژی می باشد.
Silverlight چیست؟
Silverlight یک تکنولوژی جدید و شبیه به فرمت swf مربوط به Macromedia Flash می باشد؛ که از آن برای ارائه برنامه های تحت وب به شکل مستقل از مرورگر (Cross - browser) و نیز مستقل از سیستم عامل (cross-platform) با ظاهری زیبا یا Rich Interactive Application) RIAاستفاده می شود.
برخی از مهم ترین نکات در مورد سیلورلایت:
- از سیلورلایت می توان برای نمایش آنلاین یا استریمینگ (Streaming ) فیلم و موسیقی استفاده کرد.
- به دلیل حجم کم (کمتر از 2mb) به راحتی قابل دانلود و نصب روی مرورگر می باشد.
- سیلورلایت به دلیل استفاده بیشتر از منابع سخت افزاری کلاینت، باعث بهبود ظاهر و افزایش سرعت اجرای برنامه های تحت وب می باشد .
- در silverlight نیز مانند فیلم های Flash می توان از تصویربرداری (Vector-Based-Graphics)، موسیقی، متن و انیمیشن به صورت یکپارچه استفاده کرد.
- طراحان وب، تمام کارهایی که با استفاده از تکنولوژی AJAX انجام می دادند در سیلورلایت به صورت درونی و ساده تر می توانند انجام دهند.
- برنامه نویسان .NET اعم از #VB ,Cو ... می توانند از توانایی های کسب نموده خود در دنیای .NET برای تولید برنامه های silverlight استفاده نمایند.
- حتی برنامه نویسان jSP , PHP و دیگر زبان های سمت سرور نیز می توانند از silverlight استفاده کنند.
- به دلیل تعدد زبان های قابل انتخاب برای تولید برنامه های silverlight، یادگیری و به کارگیری این تکنولوژی بسیار راحت است.
- از تمام زیبایی Windows vista اعم از ظاهر کنترل ها ، رسانه های آن و ... می توانید در silverlight استفاده کنید.
- در silverlight به راحتی میتوان از JSON, LINQ , RSS و هر گونه وب سرویسی استفاده کنید.
- فایلهای صوتی با پسوند WMA و MP3 را می توانید با استفاده از silverlight استریم نمایید.
- و مهمتر از همه این که، Silverlight با تمام سیستم عاملها و مرورگرهای موجود سازگاری دارد.
محیط طراحی برنامههای silverlight
برای تولید برنامههای silverlight میتوانید از دو ابزار Microsoft Expression Blend 2 و Visual studio 2008 استفاده نمایید:
Microsoft Expression Blend 2: از این ابزار میتوانید برای طراحی ظاهر گرافیکی، Encode کردن فایلهای تصویری و صوتی و قرار دادن آن در برنامه های silverlight استفاده نمایید.
Visual studio 2008: برای کدنویسی طرف کلاینت و سرور، مربوط به برنامههای silverlight میتوانید از این ابزار استفاده نمایید؛ همچنین این ابزار امکان Debug کردن کدهای برنامههای silverlight را نیز به صورت کامل فراهم می کند و قابلیت full-IntelliSense (منظور syntax checking, AutoComplete , Syntax Highlighting و ...) آن نیز فعال میشود.
با توجه به شدت تبلیغات روی silverlight و تولید ابزارهای مربوط به آن به نظر میرسد Microsoft تصمیم بسیار جدی در مورد توسعه و جهانی سازی silverlight دارد. از آنجا که یادگیری و به کارگیری silverlight چندان دشوار به نظر نمی رسد پییشنهاد می کنیم طراحان وب و برنامه نویسان سریعتر به مطالعه و یادگیری این تکنولوژی فانتزی بپردازند تا از قافله علوم مختلف دنیای کامپیوتر عقب نمانند.
لیست کل یادداشت های وبلاگ
جستجو در وبلاگ
عضویت در خبرنامه وبلاگ
آمار بازدیدکنندگان