فرهنگ فضای مجازی ( 1 )
فرهنگ فضای مجازی ( 2 )
ارزشهای فرهنگ مجازی
آیا ارزشهای فرهنگ مجازی صرفاً ارزشهای واردشده از فرهنگهای غیرمجازی موجودند؟یا فرهنگمجازی فرهنگ جدید و خاص خود را دارد؟
نویسندگان بسیاری در خصوص ماهیت و خاستگاههای ارزشهای فرهنگمجازی پژوهش کردهاند.
انررسان معتقد است که "ارزشهای فرهنگمجازی، ارزشهای گفتاری، قابل دسترس، آزاد و دارای واکنش سریع هستند".کستلز معتقد است که «فرهنگ هکری» اساس فرهنگ مجازی است و ارزشهای شایستهسالارانه، مفهوم اولیه جامعه مجازی و آزادی فردی بالایی را به همراه دارد.
جوردن مدعی است که فرهنگمجازی، نیرویی است که فرهنگ، سیاست و اقتصاد را میسازد و «قدرت فناوری» را قدرتی تعریف میکند که نظام هنجاری فرهنگ مجازی را شکلمیدهد.
او در سال 2001 همانند کستلز، زبان انگلو - آمریکایی و فرهنگ متعصبانه فضای مجازی را که به اعتقاد او اساسش بر رقابت و صور اطلاعاتی لیبرال و ایدئولوژیهای آنارشیستی استوار است را بررسی کرد.
ناپفر و مورس ماهیت مردسالارانه فرهنگ مجازی را بررسی میکنند در عین حال،کولکو معتقد است که اعضای جوامع مجازی جدید(که عمدتاً آنگلو - آمریکاییاند) ،ارزشهایی (عمدتاً آمریکایی) از فرهنگ بومی خود نیز با خود وارد این جوامع میکنند. در نتیجه و همانگونه که استار نیز پیشتر خاطرنشان کرده بود،هیچ تضمینی وجودندارد که تعامل در شبکه صرفاً بیعدالتیهای نژادی،جنسی و طبقاتیای را که در اشکال دیگر ارتباطات سراغ داریم،کپی کند.
مقالاتی که شیلدز در سال 1996 در مجموعهای ویراستاری کرد ویژگیهای مربوط به ارزشهای فرهنگ مجازی و مواردی نظیر نوع نگاه به سانسور، تعامل اجتماعی، سیاستهای سلطه طلبانه و کنشهای جنسمدارانه در شبکه را مورد بررسی قراردادهاند؛ اما دیگران معتقدند که فضای مجازی محل ایجاد فرهنگی کاملاً جدید است. به عنوان مثال لوی میگوید،"فرهنگ مجازی بیانگر پیدایش یک فرهنگ متفاوت جهانی و جدید است؛ چراکه از عدم تعصب در فهم از جهان برگرفته شده است" و هیلی فضای مجازی را فضایی میانه میان تمدن و صحرانشینی میداندکه در آن گرایشات و گزینههای فرهنگی را میتوان انتخاب کرد.
ادامه دارد ...
منبع: باشگاه اندیشه
لیست کل یادداشت های وبلاگ
جستجو در وبلاگ
عضویت در خبرنامه وبلاگ
آمار بازدیدکنندگان