در حال حاضر ، Laptop (یا همان کامپیوتر کتابی یا کیفی / Notebook) ، یکی از انواع متنوع کامپیوترهای موجود می باشد ، که دارای قدرت محاسباتی و عملیاتی نظیر کامپیوترهای شخصی است . Laptop ها قابلیتهای زیادی دارند که مهمترین آنها قابل حمل بودن آن است .
در سال 1970 میلادی اولین Laptop توسط William Moggridge طراحی گردید که تنها دارای 340 کیلو بایت حافظه بود و وزنی بیش از 4 کیلوگرم داشت ، و بعد از این بود که کم کم Laptop ها با مشخصات مختلف تولید شده و هم اکنون بازار داغی برای آن بوجود آمده و هر روز رقابت بین شرکتهای تولید کننده بیشتر می شود .
امروزه با توجه به بازار وسیع و متنوع موجود ، انتخاب یک Laptop کارآمد و مناسب با بودجه و سلیقه شما ، تا حدودی مشکل شده است و همیشه سوالات بسیاری در مورد خرید Laptop خوب مطرح می گردد .
نکته مهم اینکه در وهله نخست :
باید تصمیم بگیرید که آیا حقیقتاً به Laptop احتیاج دارید یا کامپیوتر جیبی (PDA) .
جواب این پرسش ساده این است : اگر سایز و وزن برای شما خیلی اهمیت دارد ، و نیاز به یک کامپیوتر بسیار کوچک برای کارهای ضروری مانند خواندن ایمیل ، تقویم ، خواندن کتابهای الکترونیک و غیره دارید ، PDA انتخاب خوبی به نظر می رسد ، ولی اگر به یک کامپوتر کامل نیاز دارید ، (اگر چه خیلی از کامپیوترهای جیبی نرم افزارهای کاملی مانند Office دارند) به دلیل قدرت بیشتر و استفاده آسانتر (مانند صفحه کلید بزرگتر در مقایسه با قلم کامپیوترهای جیبی) ، آنگاه Laptop توصیه می شود .
دوم اینکه ...
در خرید Laptop باید تصمیم بگیرد که چه نوع کامپیوتری نیاز داری ؟
کامپیوتر هایی که این روزها طرفداران زیادی دارند ، Tablet PC ها هستند که از نظر طراحی و ساخت ظریف تر می باشند و می توانید روی صفحه آنها با استفاده از قلم مخصوصشان بنویسید . قیمت این کامپیوترها ابتدا بسیار زیاد بود ، ولی به دلیل سر و صدای زیاد آنها ، مدت کوتاهی نگذشته بود که شرکتهایی مانند BENQ آنها را به قیمت بسیار ارزان روانه بازار نمودند .
استفاده از این کامپیوترها بسیار آسان است ، زیرا بسیار کوچک و سبک هستند ، ولی از نظر قدرت به پای خیلی از Laptop های معمولی نمی رسند . البته اگر قرار بر این است که کامپیوتر دوم شما باشد ، از این نوع کامپیوترها بیشتر لذت خواهید برد .
اما اگر می خواهید کامپیوتر اصلی خود را با خودتان حمل کنید ، شرکتهایی مانند ESC و Asus کامپیوترهایی به نام Desknote را ارائه می دهند که برای استفاده ، هم به جای Laptop و هم به جای کامپیوتر رومیزی قابلیت استفاده و کاربرد را دارند . این کامپیوتر ها از قطعات کامپیوتر های معمولی استفاده می کنند ، لذا قیمت کمتری دارند . تنها ایراد بزرگ این کامپیوترها ، این است که باطری ندارند و اگر هم باطری تهیه نمایید ، نه تنها در داخل کامپیوتر جا نمی گیرد ، بلکه خیلی زود هم باید آن را شارژ کنید .
واما اگر Laptop می خواهید ...
باید به نکاتی از قبیل نوع پردازنده ، حافظه ، درایو ها ، پورتهای ورودی و خروجی ، وزن و از همه مهمتر گارانتی توجه شود
پردازشگر( CPU )
هم اکنون نوعی از CPU توسط Intel و AMD تولید می شود که Mobile CPU نام دارد و ویژگی های عمده ای نسبت به Desktop CPU دارند ، که به شرح ذیل می باشد :
1. جریان و ولتاژ کمتری مصرف می کنند .
2. دارای Clock متغیر و قابل تنظیم هستند .
3. حرارت کمتری ایجاد می کنند .
موارد فوق ? هدف عمده را تأمین می کنند :
الف ـ طول عمر بیشتر باطری در حالتی که از باطری استفاده می کنید .
ب ـ استهلاک کمتر قطعاتی که در اثر حرارت زیاد CPU ایجاد می گردد .
اگر قصد شما از خرید یک Laptop استفاده از اینترنت، دریافت نامههای الکترونیکی( E-Mail )، استفاده از یک واژهپرداز و حتی تماشای یک فیلم DVD باشد، استفاده از یک CPU با سرعت 800مگاهرتز و یا اندکی بیشتر نیاز شما را رفع خواهد نمود. ولی اگر قصد جایگزینی آن را به عنوان کامپیوترتان دارید، نباید به سرعتهای زیر 2گیگاهرتز فکر کنید.
حافظه( RAM )
حافظه قابل نصب در سیستمهای قابل حمل( Laptop ) به طور کلی کمتر از سیستمهای رومیزی است. هنگام خرید یک Laptop حتماً در مورد حداکثر RAM پشتیبانی شده در دستگاه اطلاعات لازم را از فروشنده دریافت کنید.
در ضمن بد نیست ببینید که آیا خودتان هم میتوانید RAM دستگاه را افزایش دهید، یا حتماً باید توسط آن شرکت و متخصصینش انجام شود.
نمایشگر( Display )
امروزه خوشبختانه با پیشرفت فناوری ساخت مانیتوهای تخت TFT و کریستال ، در این مورد نگرانی و وسواس خاصی وجود ندارد. هنگامی که قصد خرید یک Laptop را دارید به قدرت تفکیکپذیری( Resolution ) صفحه نگاه کنید. معمولاً صفحهنمایش بزرگتر ترجیح داده میشود. اما بعضی از صفحه نمایشهای بزرگ که دارای Resolution بالاتری نیز هستند، خواندن متن را دشوار میکنند. در ضمن اندازه صفحه نمایش رابطه مستقیمی با اندازه Laptop خواهد داشت. سیستمهای جدید با مونیتور 17 اینچ نیاز به دقت بیشتر در نگهداری خواهند داشت. علاوه بر اینکه جابجایی آنها نیز مشکلتر خواهد بود.
درایوها
اندازه Hard Drive یک موضوع مهم تلقی میشود. اما انتخاب یک درایو نوری نیز به همان اندازه مهم است. یکی از قابلیتهای مهم Laptop های موجود قابلیت استفاده به عنوان یک پخشکننده DVD قابل حمل است. بوسیله یک درایو DVD -ROM و یا یک درایو Como CD-RW هر شخصی میتواند یک فیلم DVD را به مثابه یک تئاتر کوچک بر روی سیستمش تماشا کند.تعداد زیادی از سیستمهایی که تحت عنوان Ultraportable شناخته میشوند، قابلیت استفاده از یک درایو نوری داخلی را ندارند. که این عمل به خاطر کاهش وزن و اندازه دستگاه صورت گرفته است.
شبکه
توانایی اتصال به شبکه نیز یکی از خصوصیتهایی است که هنگام خرید یک Laptop باید مد نظر داشته باشید. به دنبال سیستمهای بگردید که حداقل دارای یک مودم 56 Kbps و یک اترنت( Ethernet ) سریع باشند. اینها به شما اجازه میدهند تا با اکثر سیستمها اتصال برقرار کنید و به تبادل اطلاعات بپردازید.
طول عمر باطری
به نظر شما سیستمی که با هر بار شارژ کردن فقط 30 دقیقه میتواند کار کند چطور است؟ طول عمر باطری نیز به نیاز شما بستگی دارد. ولی به دنبال سیستمهایی بگردید که حداقل 2 ساعت بدون نیاز به شارژ میتوانند کار کنند. در صورت نیاز بیشتر میتوانید به دنبال Laptop هایی باشید که امکان استفاده از باطری جانبی را برای شما فراهم میکند.
ولی یکراه دیگر...
استفاده از تکنولوژی جدید اینتل موسوم به Centrino . این تکنولوژی به دلیل مصرف کم باطری قابلیت استفاده تا 6 ساعت را برای شما فراهم میکند.
گارانتی
و آخرین مورد (نه کم اهمیترین مورد) نوع و طول مدت گارانتی سیستم خریداری شده میباشد. Laptop ها ممکن است بیشتر از سیستمهای رومیزی دچار مشکل شوند و این مورد نیز به خاطر قابلیت جابجایی آنها است. هنگام خرید یک سیستم مطمئن باشید که حداقل از 1 سال گارانتی بهرهمند میشوید. اگر قصد استفاده زیاد و یا ناشیانه از Laptop را دارید سیستمهایی با 3 سال پشتیبانی (با وجود قیمت بالاتر) انتخاب بهتری برای شما محسوب میشود.سیستمهایی که توسط شخص ثالث (فروشنده) گارانتی میشود، انتخاب خوبی نیست مگر اینکه به نمایندگی از شرکت سازنده دستگاه باشد.
فقط فراموش نکنید که هر چه بیشتر در مورد خرید Laptop تحقیق کنید ، به نکات جدیدتری می رسید که باز هم انتخاب را سخت تر می کند .
منبع:بانک مقالات دانشجویان(با تلخیص)
لیست کل یادداشت های وبلاگ
جستجو در وبلاگ
عضویت در خبرنامه وبلاگ
آمار بازدیدکنندگان