سفارش تبلیغ
صبا ویژن




نویسنده:

چیزی به شروع امتحانات پایان ترم نمونده همه دانشجویان سخت مشغول درس خوندن هستند تا به نتیجه ایده آل برسن. اما چطورباید درس خواند تا به نتیجه دلخواه رسید ؟

1. خلاصه نویسی ، طرح شبکه ای و همبستگی : این روش برای دروسی که بیشتر جنبه ی حفظی دارند و یا مطالب مشابه هم ،بسیار مفید است برای کمک به حافظه می بایست بعد از فهمیدن درس یا در هنگام یادگیری به خلاصه نویسی و رسم طرح شبکه ای و همبستگی مطالب پرداخت . همبستگی یعنی بین مطالبی که باید به حافظه سپرده شوند نوعی ارتباط برقرار کرد تا یاد سپاری آن آسان تر شود . یکی از تکنیک های ایجاد همبستگی بین مطالب ایجاد ارتباط بین مطالب جدید با مطالبی است که قبلا در حافظه ثبت شده است . این کار علاوه بر تقویت مطالب پیشین ، یادسپاری مطالب جدید را آسان می کند همچنین می توان به مقایسه مطالب مشابه و جمع آوری تفاوتها و شباهتها در یکجا پرداخت تا مطلب هر چه بهتر در ذهن پایدار شود . منظور از طرح شبکه ای ، نموداری است که در آن با مشخص کردن عنوان اصلی و شاخه های اصلی و فرعی مطالب تنها از کلمات کلیدی د ر آن استفاده می کنیم . در صورتی که مطالب دارای شماره و ترتیب باشند این شماره هارا نیز می توان آورد.مثلا برای درس ذخیره و باز یابی اطلاعات این روش کمک شایانی به فهم درس و یادسپاری آن خواهد کرد . و در پایان خواهید دید که کتاب 300 صفحه ای را در 20 صفحه خلاصه کرده اید . بعضی از دانشجویان فکر میکنند که این کار باعث هدر رفتن وقت می شود اما باید توجه داشت که زمانی را که صرف خلاصه نویسی و تنظیم درس کرده ایم به هدر نداده ایم و اتفاقا زمان ذخیره شده محسوب می شود زیرا علاوه بر سریع تر شدن فهم مطلب و به خاطر سپاری آن در مرور در س ها نیز کمک خواهد کرد .

2. مرور کردن مطا لب که به خوبی یاد گرفته اید : حتی اگر وقتتان بسیار هم کم باشد زمانی را برای مرور اختصاص دهید . مرور یاد گیری مجدد نیست بلکه یاد آوری مطالب و پایدار کردن آنها در ذهن است . بهترین راه مرور استفاده از برگه های خلاصه نویسی است که در بالا ذکر شد. و زمان مرور نیز باید قبل از فراموشی مطالب باشد تا دوباره مجبور نشوید برای یادگیری وقت بگذارید مثلا حداکثر 24 ساعت بعد از یادگیری درس.

3. نکته برداری و نوشتن فرمول ها : روش خلاصه نویسی برای همه دروس کار آسانی نیست از طرفی دیگر معمولا چند ساعت مانده به امتحان دانشجویان سعی می کنند از این وقت اندک نهایت استفاده را ببرند اما در این چند ساعت کدام قسمت یک کتاب 400 صفحه ای را باید خواند ؟ نکات ریز و فرمولها ی مهم و پر کاربرد را که در هنگام مطالعه درس و یا حل تست به آنها بر می خورید در یک جزوه مخصوص یاد داشت کنید تا در چند ساعت مانده به امتحان آنها را مرور کنید مثلا برای درس ساختمان داده ها با انجام این کار به راحتی می توانید از پس سوالات تسی بر بیایید.

این پست را با حدیثی زیبا از مولای متقیان علی (ع) به پایان می برم :
علم خویش را به جهل و یقین خود را به شک مبدل نکنید، آنگاه که به علم رسیدید عمل کنید و آنگاه که به یقین دست یافتید، اقدام نمایید
.





لیست کل یادداشت های وبلاگ

OpenCube Drop Down Menu (www.opencube.com)