سفارش تبلیغ
صبا ویژن




مهارت‏های تحصیلی و تنظیم وقت تاثیر بسزایی در موفقیت شما دارد. کتاب‏ها و مقالات زیادی در این زمینه نگاشته‏شده که می‏توانید با یک جستجوی مختصر به راحتی آنها را مطالعه کنید؛ اما درس‏خواندن در دانشگاه پیام‏نور به علت ساختار نیمه‏حضوری آن قواعد خاص خودش را دارد که برای موفقیت هر چه بیشتر لازم است آنها را بدانید. متن زیر برگرفته از گفته‏های اساتید پیام‏نور، دانشجویان موفق و برخی تجربیات شخصی می‏باشد که البته خود به این نصیحت ها محتاج‏تر از هر کسم!

1- کتابتان را به رسمیت بشناسید.
سیستم دانشگاه پیام‏نور کتاب‏محور است. به این معنا که تمام جزوه‏ها و فرموده‏های استاد محترم است؛ اما منبع امتحان پایان ترم، کتاب معرفی شده از طرف دانشگاه می‏باشد. لذا مطالعه کتاب مربوطه را در صدر فعالیت‏های خود قرار دهید.

2- بر اساس اهمیت موضوعات مطالعه کنید، نعمت امتحان میان ترم را قدر بدانید.
نحوه نمره دهی امتحان چنین است که 14 نمره برای امتحان کتبی پایانی و 6 نمره برای امتحان میان‏ترم و فعالیت‏های کلاسی در نظر گرفته‏شده‏است؛ اما 6 نمره شما کاملا بستگی به نمره کتبی دارد. بدینصورت که اگر نصف نمره کتبی را کسب کنید استاد مجاز است نمره کلاسی شایسته شما را منظور کند. اگر استاد برای امتحان میان ترم و فعالیت‏ها نمره خاصی در نظر گرفته‏باشد و هنوز امتحان میان‏ترم گرفته‏نشده، تمام تلاش خود را بکار گیرید زیرا باعث می شود به وسیله اهرم فشار‏ِ امتحان، نیمی از کتاب را مطالعه کنید و در نمره پایانی هم موثر است؛ولی اگر استاد برای 6 نمره برنامه خاصی نداشته و حتی نمی‏داند که شما شاگرد کلاسش هستید باید روی امتحان پایانی تمرکز بیشتری کنید. نمره شما هر چه که باشد در عدد 7/10 ضرب می‏شود. سعی کنید تخمین بزنید که از هر فصل تقریبا چند نمره در امتحان می‏آید و به اندازه نصف نمره قبولی کاملا از خودتان مطمئن باشید. اگر می‏بینید مباحث آسانی از کتاب هستند که بارم زیادی در امتحان دارند روی آنها وقت کافی بگذارید. حدس بزنید که طراح سوال به چه نوع سوالاتی می‏اندیشد و سرفصل‏ها را برای خود از لحاظ اهمیت درجه بندی‏کنید.

3-‏‏مطالعه و رفع اشکال گروهی را به دوستانتان تجویز کنید.
حدود یک ماه دیگر تا امتحانات پایان ترم باقی مانده‏است و دانشجویان پیام‏نوری به خود آمده‏اند و شروع به مطالعه جدی‏تر کتب کرده اند. اگر هنوز کتاب‏هایتان دست‏نخورده مانده و در کلاس‏ها حضوری فعال نداشته‏اید نگران نباشید، شما تنها نیستید. بسیاری از دوستانتان هم ممکن است وضعیت شما را داشته‏باشند. پس چه بهتر که به همراه گروه دوستان خود برنامه‏ریزی کنید و مثلا هر هفته دو فصل از کتاب را مطالعه کرده، ساعتی قبل از کلاس در دانشگاه حضور به هم رسانده و به رفع اشکالات خود بپردازید. این روش اگر طبق برنامه پیش رود معجزه گر است! باور کنید.

با اجازه مدیر وبلاگ همینجا از بقیه نویسندگان
وبلاگ انجمن کامپیوتر پیام نور دعوت می‏کنم که هر کدام سه نکته درباره مهارتهای مطالعه و تنظیم وقت- خاصه در دانشگاه پیام‏نور- ذکر کنند تا ان شاالله همه واحد‏های اخذ شده با نمره عالی در قبول افتد!





لیست کل یادداشت های وبلاگ

OpenCube Drop Down Menu (www.opencube.com)