سلام
قابل توجه شرکت کنندگان در کلاس شبکه
جلسه این هفته روز سه شنبه مورخ 6/6/86 برگزار نخواهد شد !
آموزش :
بازیابی یکی از دو ویندوز بعد از فرمت کردن دیگری
فرض کنید دو ویندوز روی سیستم دارید به شرح زیر:
1. ویندوز 98 روی درایو C
2. ویندوز XP روی درایوی به جز C
بنا به دلایلی مجبور شده اید درایو C را فرمت کنید. خواهید دید که پس از بوت مجدد سیستم صفحه انتخاب سیستم عامل دیگه ظاهر نمیشه و به این ترتیب علاوه بر ویندوز ۹۸ ویندوز XP رو هم به طور ضمنی از دست داده اید و دیگه نمی تونید به اون وارد شوید. و اما راه حل بازیابی XP :
سی دی ویندوز XP رو بگذارید و فرآیند نصب رو با انتخاب گزینه New Install پی بگیرید.
پس از بوت سیستم صفحه ای خواهید دید دارای سه گزینه که اولین گزینه آن Repair یا تعمیر XP است. با زدن دکمه R به این قسمت بروید. حال برنامه به دنبال ویندوزهای XP نصب شده بر روی سیستم گشته و پس از چند لحظه آنها را با تخصیص شماره ای لیست می کند. ویندوزی را که می خواهید بازیابی کنید با درج شماره اش انتخاب کنید. در اینجا برنامه از شما پسورد سر کاربر را طلب می کند که برای ادامه کار حتما باید اونو وارد کنید. سپس به محیطی مانند خط فرمان داس وارد می شوید که حاوی دستورات گوناگونی جهت تعمیر XP است (با درج فرمان help لیست فرمانها رو ببینید) و اما فرمانی که ما در اینجا بکار می بریم bootcfg /rebuild است. به سوالات بعدی پاسخ مقتضی دهید، و بالاخره تایپ فرمان Exit جهت Restart سیستم ...
توجه داشته باشید که شرایط متفاوتی ممکن است پیش آید که استفاده از متد فوق لازم باشد.
خاموش کردن سیستم بدون از دست دادن پنجره ها و برنامه های در حال اجرا
حتما تا به حال به این موقعیت برخورده کرده اید زمانی که مشغول کار با کامپیوتر هستید و برنامه های متعددی در حال اجرا است به دلیلی ناچار به خاموش کردن کامپیوتر می شوید. در این صورت با این همه برنامه و چیزهایی که پیش روی شماست چه کار می کنید؟ باید حتما از همه آنها خارج شوید؟ نه اصلا لازم نیست! زیرا یکی از قابلیتهای ویندوزXP خروج از ویندوز بدون بستن برنامه های فعال و در حال اجرا است .
قابلیت Hibernate در ویندوز XP امکان خاموش کردن کامپیوتر بدون بستن پنجره ها و برنامه ها را به راحتی در اختیار شما قرار می دهد .برای استفاده از این قابلیت کافی است بر روی منوی Start کلیک کرده و Turn off computer را انتخاب کنید البته لازم نیست از برنامه های فعال خارج شوید. حالا کلید Shift را پایین نگه دارید. در این حالت دکمه Stand by به دکمه Hibrenate تغییر پیدا می کند! حال روی آن کلیک کنید.
پس از این کار کامپیوتر شما به طور کامل خاموش می شود ولی مرتبه بعد که کامپیوتر را روشن می کنید و وارد ویندوز می شوید همه پنجره ها و برنامه های فعال که قبل از خاموش کردن پیش رو داشتید را ملاحظه می کنید.
تذکر : قابلیت Hibrenate فقط زمانی اجرا خواهد شد که قبلاً فعال شده باشد. برای فعال سازی Hibrenate این مسیر را دنبال کنید : Start Menu --> Control Panel --> Power Options --> Hibrenate حال گزینه Enable Hibernation را علامت زده و ok کلیک کنید.
برداشتن جاسوس ویندوز My Recent Documents
قسمت My recent document در منوی startمانند یک جاسوس عمل می کند. به این صورت که شما هر سندی را که باز می کنید در آنجا ثبت می شود. برای برداشتن آن روی start کلیک راست کنید و properties را انتخاب کنبد، پنجره ای باز می شود که در آن سربرگ start menu را فعال و پایین پنجره روی گزینه ی customize.. کلیک کنید. پنجره ای به اسم customize Start Menu باز می شود. در سربرگ Advanced از این پنجره قسمت پایین صفحه گزینه ای با نام List my most recently opened documents وجود دارد که فعال است. شما باید چک رو بردارید تا غیر فعال شود بعد از این کارها okرا بزنید. حالا شما از دسته این جاسوس راحت شده اید.
-----------------------------------------------------------------------
لینک شماره 50 : http://www.isi.org.ir/index.asp
انجمن انفورماتیک ایران
سلام
قابل توجه شرکت کنندگان در کلاس برنامه نویسی OpenGL
اصطلاحات، فناوری :
RSS یک فرمت از XML می باشد، که براحتی می توانید از طریق آن به محتویات وب سایت های دیگر به صورت روزانه دسترسی داشته باشید و در وب سایت خود از آن استفاده کنید.
RSS در واقع نوعی از اسناد XML و مخفف کلمات Rich Site Summary (خلاصه غنی شده سایت) یا به قول دیگهای Really Simple Syndication هستش که برای به اشتراک گذاشتن یا استفاده از عناوین خبرهای جدید یا Headlines یک سایت در سایت های دیگه طراحی شده. اولین بار شرکت Netscape در سال ۱۹۹۷ از RSS برای کم کردن ترافیک سایت خودش و نشان دادن خلاصه خبرهای جدید سایت در خبرگزاریهایی مثل BBC ، CNET و … استفاده کرد.
به عبارتی دیگر RSS یک فرمت متنی از نوع XML است. فایل های RSS لیستی از آیتم های مختلف را در خود دارند. هر آیتم شامل یک عنوان، توضیحات مختصری در رابطه با آن و لینکی که شما را به منبع آن موضوع که یک صفحه وب است می برد می باشد. البته اطلاعات دیگری مانند نام سازنده فایل، تاریخ ساخت و چند مورد دیگر نیز در هر آیتم مشاهده می شود. موضوعات هر آیتم می تواند در باره یک خبر، یا یک پست در وبلاگی خاص و موارد بسیار دیگری باشد. البته توضیحات مربوط به موضوع خاص معمولا به صورت مختصر و کوتاه در فایل می آیند.
به وب سایت هایی که نسخه RSS دارند، در اصطلاح Syndicated گفته می شود. پسوند فایلهای RSS یکسان نبوده و به صورتهای XML, .RDF, .RSS. و بسیاری پسوندهای دیگر دیده می شوند. علاوه بر RSS سیستم های دیگر مانند Atom هم وجود دارند که البته هنوز مانند RSS فراگیر نشده اند.
گرامر RSS چیزی شبیه یک سند XML است که از دو قسمت تشکیل شده است. اولین قسمت، اطلاعات یا تگ های ایستایی (Static) هستند که بسته به نوع داده هایی که قراره به اشتراک گذاشته شوند، فرق می کنند و قسمت بعدی داده های پویا (Dynamic) و یا همون مطالب جدید ما هستند که بین این تگ های ایستا قرار می گیرند.
فواید RSS
بازدید تمام وب سایت ها قطعا کار دشواری است و اگر بخواهیم 20 سایت مختلف را مرور کنیم، هر لحظه ممکن است یک خبر مهم منتشر شود و ما بی خبر باشیم. در حالیکه با نصب نرم افزاری ساده می توانید لیست کاملی از وب سایت ها و وبلاگ های مورد نظر خود ایجاد کنید که چند لحظه پس از ارسال مطلب جدید پیام هشداری روی صفحه مانیتور خود ببینید و عنوان و خلاصه مطلب به اطلاع شما برسد. خواندن متن کامل بسیاری از مطالب لازم نیست و اگر مطلب مهمی در تازه ترین اخبار بود با یک کلیک همه مطلب برای شما نمایش داده می شود.
وقتی که به یک سند RSS نگاهی می اندازیم چیز زیادی از آن دستگیر ما نمی شود. در حقیقت خواندن این سندها برای انسان کار سختی است در حالیکه کامپیوتر براحتی می تواند این گونه فایل ها را بخواند و از آنها استفاده کند. پس در شبکه بخش هایی باید وجود داشته باشند که بتوانند این فرمت ها را بخوانند و درک کنند. ما به معرفی این چند بخش می پر دازیم. (با شناخت این سیستم ها پی به نقش RSS در شبکه اینترنت و فواید آن برای یک وبلاگ و یا وب سایت می بریم)
1. سیستم هایی که وب سایت ها را برای پیدا کردن سر خط خبر های مهم جستجو می کنند.
2. موتور های جستجو
3. مراکزی که RSS ها را برای ساخت وب سایت های چند کاره (Multiple) جمع آوری می کنند.
و بسیاری سیستم های دیگر.
دل نوشت !
سلام بر آل یاسین
آن جمعه تو میآیی و به خانه کعبه تکیه میزنی و خروشان میگویی (انا المهدی). در تمام جهان ظهور تو حضور پیدا می کند. گرچه الان تو حضور داری و من به خاطر حجاب گناهانم تو را نمی بینم ...
تا به حال فکر کرده بودی که برای من آتش نوعی حجاب است ...
من الان در آتش جهنم خود میسوزم و نمی دانم آن جمعه من در کنار تو می ایستم یا در مقابل تو ...!!
معشوق من !
شنیده ام که عشق با دوری معنا دارد - اگر عاشق معشوق را نبیند آن وقت عشق آنها تجلی گاه عشق واقعی است -
مولای من، من از تو دورم اما تو به من نزدیک ...
تو هر لحظه در کنار منی ...
مگر هستی چیزی غیر از توست ؟
چنان مواظبتم میکنی که حتی یک لحظه از من غفلت نمی ورزی ...
شب هایی که ساعت زنگ میزند برای اینکه نماز شب بخوانم ساعت را خاموش میکنم و گناهان روز من مانع از بیدار شدن من می شوند.
ولی تو به من میگویی :
( بلند شو مگر نمی خواستی نماز بخوانی )
وقتی حرف زشتی میزنم تو به من میگویی، چرا خودت را به مرگ نزدیک میکنی ...
وقتی برای رسیدن به خواسته خودم از مال یتیمی میگذرم تو به من میگویی، قبض روح شدن را دوست داری ؟!
وقتی از علمم درست استفاده نمی کنم تو به من میگویی، کمرم را شکستی ...
وقتی با چشمانم گناهی میکنم تو به من میگویی می خواهی چشمانت پر از آتش شود یا اینکه می خواهی مرا نبینی ؟!
وقتی با گوشم صدای حرامی را می شنوم تو به من میگویی می خواهی وعده آتش برای تو باشد و تو مدام در گوش های من فریاد میزنی که با این صداها نمی توانی صدای مظلومان را بشنوی ...
وقتی با پاهایم به مجلس گناهی میروم تو به من میگویی حالا اگر میتونی به مجالس ما بیا ؟!
من هم گردنم را بلند میکنم و میگویم می آیم ولی بعدش هر چه تلاش میکنم که بروم ...
مولای من !
تو بیشتر از من به من عشق داری ...
تو مدام سر راه من سبز میشوی،
مدام من را صدا میزنی،
مدام می خواهی من را ببینی،
مدام می خواهی مرا کمک کنی،
اما افسوس که من معنای عشق را نمی دانم ...
افسوس که نه پایی دارم به نزدت بیایم،
نه گوشی دارم که صدایت را بشنوم،
نه چشمی دارم که جمالت را ببینم،
و نه قلبی دارم که از ته قلبم شکر گذار وجود تو باشد ...
چرا همیشه منتظر من هستی، پس چرا به دنبال من می آیی ؟!
امنیت :
هر روزه اخبار جدیدی در مورد حملات و تهدیدات کامپیوتری در رسانه های مختلف انتشار می یابد. این تهدیدات شامل ویروس های جدید و یا انواع هک و نفوذ در سیستم های کامپیوتری است. انتشار این گونه اخبار باعث شیوع اضطراب و نگرانی در بین کاربرانی می شود که به صورت مستمر از کامپیوتر بهره می گیرند و یا اطلاعاتی ارزشمند بر روی کامپیوترهای خود دارند.
در این مقاله سعی شده چند نکته که در رابطه با امنیت کامپیوتر اهمیت اساسی دارند به صورت مختصر شرح داده شوند. یک کاربر در صورت رعایت این نکات می تواند تا حدود زیادی از حفظ امنیت سیستم کامپیوتری خود مطمئن باشد.
1. استفاده از نرم افزارهای محافظتی (مانند ضد ویروس ها) و به روز نگه داشتن آنها
از وجود ضد ویروس بر روی دستگاه خود اطمینان حاصل کنید. این نرم افزارها برای محافظت از کامپیوتر در برابر ویروس های شناخته شده به کارمی روند و در صورت استفاده از آنها کاربر نگرانی در مورد ویروس ها نخواهد داشت. در شرایطی که روزانه ویروس های جدید تولید شده و توزیع می شوند، نرم افزارهای ضد ویروس برای تشخیص و از بین بردن آنها باید به صورت منظم به روز شوند. برای این کار می توان به سایت شرکت تولید کننده ضد ویروس مراجعه کرد و اطلاعات لازم در مورد نحوه به روز رسانی و نیز فایل های جدید را دریافت نمود. عموما نرم افزارهای ضد ویروس ابزار های به روز رسانی و زمان بندی این فرایند را در خود دارند.
2. باز نکردن نامه های دریافتی از منابع ناشناس
این قانون ساده را پیروی کنید، « اگر فرستنده نامه را نمی شناسید، نسبت به نامه و پیوست های آن بسیار با دقت عمل نمایید. » هرگاه یک نامه مشکوک دریافت کردید، بهترین عمل حذف کل نامه همراه با پیوست های آن است.
برای امنیت بیشتر حتی اگر فرستنده نامه آشنا باشد هم باید با احتیاط بود. اگر عنوان نامه نا آشنا و عجیب باشد، و بالاخص در صورتی که نامه حاوی لینک های غیر معمول باشد، باید با دقت عمل کرد. ممکن است دوست شما به صورت تصادفی ویروسی را برای شما فرستاده باشد. ویروس “I Love You” دقیقا به همین صورت میلیون ها کامپیوتر را در سراسر دنیا آلوده نمود. تردید نکنید، نامه های مشکوک را پاک نمایید.
3. استفاده از گذر واژه های مناسب
گذر واژه (Password) تنها در صورتی دسترسی غریبه ها به منابع موجود را محدود می کند که حدس زدن آن به سادگی امکان پذیر نباشد. گذر واژه های خود را در اختیار دیگران قرار ندهید و از یک گذر واژه در بیشتر از یک جا استفاده نکنید. در این صورت اگر یکی از گذر واژه های شما لو برود، همه منابع در اختیار شما در معرض خطر قرار نخواهند گرفت. قانون طلایی برای انتخاب گذرواژه شامل موارد زیر است:
§ گذر واژه باید حداقل شامل ? حرف بوده، حتی الامکان کلمه ای بی معنا باشد. در انتخاب این کلمه اگر از حروف کوچک، بزرگ و اعداد استفاده شود (مانند xk27D8Fy) ضریب امنیت بالاتر خواهد رفت.
§ به صورت منظم گذر واژه های قبلی را عوض نمایید.
§ گذر واژه خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
4. محافظت از کامپیوتر در برابر نفوذ با استفاده از حفاظ (Firewall)
حفاظ دیواری مجازی بین سیستم کامپیوتری و دنیای بیرون ایجاد می کند. این محصول به دو صورت نرم افزاری و سخت افزاری تولید می شود و برای حفاظت کامپیوترهای شخصی و نیز شبکه ها به کار می رود. حفاظ، داده های غیر مجاز و یا داده هایی که به صورت بالقوه خطرناک می باشند را فیلتر کرده و سایر اطلاعات را عبور می دهد. علاوه بر این حفاظ در شرایطی که کامپیوتر به اینترنت وصل است، مانع دسترسی افراد غیرمجاز به کامپیوتر می شود.
5. خودداری از به اشتراک گذاشتن منابع کامپیوتر با افراد غریبه
سیستم های عامل این امکان را برای کاربران خود فراهم می آورند که با هدف به اشتراک گذاری فایل، دسترسی دیگران را از طریق شبکه و یا اینترنت به دیسک سخت محلی فراهم آورند. این قابلیت امکان انتقال ویروس از طریق شبکه را فراهم می آورد. از سوی دیگر در صورتی که کاربر دقت کافی را در به اشتراک گذاشتن فایل ها به عمل نیاورد، امکان مشاهده فایل های خود را به دیگرانی که مجاز نیستند ایجاد می کند. بنابراین درصورتی که نیاز واقعی به این قابلیت ندارید، به اشتراک گذاری فایل را متوقف نمایید.
6. قطع اتصال به اینترنت در مواقع عدم استفاده
به خاطر داشته باشید که بزرگ راه دیجیتال یک مسیر دو طرفه است و اطلاعات ارسال و دریافت می شوند. قطع اتصال کامپیوتر به اینترنت در شرایطی که نیازی به آن نیست احتمال اینکه کسی به دستگاه شما دسترسی داشته باشد را از بین می برد.
7. تهیه پشتیبان از داده های موجود بر روی کامپیوتر
همواره برای از بین رفتن اطلاعات ذخیره شده بر روی حافظه دستگاه خود آمادگی داشته باشید. امروزه تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری متنوعی برای تهیه نسخه های پشتیبان توسعه یافته اند که با توجه به نوع داده و اهمیت آن می توان از آنها بهره گرفت. بسته به اهمیت داده باید سیاست گذاری های لازم انجام شود. در این فرآیند تجهیزات مورد نیاز و زمان های مناسب برای تهیه پشتیبان مشخص می شوند. علاوه بر این باید همواره دیسک های Startup در دسترس داشته باشید تا در صورت وقوع اتفاقات نامطلوب بتوانید در اسرع وقت سیستم را بازیابی نمایید.
8. گرفتن منظم وصله های امنیتی (Patches)
بیشتر شرکت های تولید کننده نرم افزار هر از چند گاهی نرم افزارهای به روزرسان و وصله های امنیتی جدیدی را برای محصولات خود ارائه می نمایند. با گذر زمان اشکالات جدید در نرم افزارهای مختلف شناسایی می شوند که امکان سوء استفاده را برای هکرها بوجود می آورند. پس از شناسایی هر اشکالی شرکت تولید کننده محصول اقدام به نوشتن وصله های مناسب برای افزایش امنیت و از بین بردن راه های نفوذ به سیستم می کنند. این وصله ها بر روی سایت های وب شرکت ها عرضه می شود و کاربران باید برای تامین امنیت سیستم خود همواره آخرین نسخه های وصله ها را گرفته و بر روی سیستم خود نصب کنند. برای راحتی کاربران ابزارهایی توسعه داده شده اند که به صورت اتوماتیک به سایت های شرکت های تولید کننده محصولات وصل شده، لیست آخرین وصله ها را دریافت می نمایند. سپس با بررسی سیستم موجود نقاط ضعف آن شناسایی و به کاربر اعلام می شود. به این ترتیب کاربر از وجود آخرین نسخه های به روز رسان آگاه می شود.
9. بررسی منظم امنیت کامپیوتر
در بازه های زمانی مشخص وضعیت امنیتی سیستم کامپیوتری خود را مورد ارزیابی قرار دهید. انجام این کار در هر سال حداقل دو بار توصیه می شود. بررسی پیکربندی امنیتی نرم افزارهای مختلف شامل مرورگرها و حصول اطمینان از مناسب بودن تنظیمات سطوح امنیتی در این فرآیند انجام می شوند.
10. حصول اطمینان از آگاهی اعضای خانواده و یا کارمندان از نحوه برخورد با کامپیوترهای آلوده
هر کسی که از کامپیوتر استفاده می کند باید اطلاعات کافی در مورد امنیت داشته باشد. چگونگی استفاده از ضد ویروس ها و به روز رسانی آنها، روش گرفتن وصله های امنیتی و نصب آنها و چگونگی انتخاب گذر واژه مناسب از جمله موارد ضروری می باشد.
-----------------------------------------------------------------------
لینک شماره 48 : http://eng1.ui.ac.ir/vuni
سیستم آموزش الکترونیکی چهار باغ، باید به عنوان مهمان وارد بشید. در این صورت میتونید در بعضی کلاس ها شرکت کنید. این لینک رو یکی از دوستان لطف کردند ...
لیست کل یادداشت های وبلاگ
جستجو در وبلاگ
عضویت در خبرنامه وبلاگ
آمار بازدیدکنندگان