اصطلاحات، فناوری :
فنآوری ADSL
در اختیار داشتن سرعت همان چیزی است که همیشه در پی آن هستیم. فنآوری ADSL پاسخی است به آنها که به سرعت احتیاج دارند تا با استفاده از آن زودتر به هدف برسند، و از دیگر روشهای دسترسی با استفاده از مودمها و خطهای تلفن به ستوه آمدهاند و در پی آن هستند تا با استفاده از این راه کار و با سرعت مطلوب به پاسخ خود برسند. ADSL تکنولوژی نسبتا جدیدی است که بر بستر کابل تلفن قدیمی و آشنای خودمان عمل میکند. نصب یک سیستم ویژه در داخل پست مخابراتی هر منطقه، مشترکین تلفن آن منطقه را به سادگی و بدون نیاز به هر نوع دخل و تصرف سختافزاری و یا نرمافزاری، از این سرویس بهرهمند مینماید.
برای داشتن یک اتصال ADSL در محل مصرفکننده تنها نیاز به یک مودم ویژه است. پس از برقراری ارتباط، تنها هزینه ثابت خط ADSL به شکل ماهانه و با توجه به پهنای باند دریافتی دریافت میشود. در حالیکه از ارتباط ADSL استفاده میکنید ارتباط تلفنی شما همیشه آزاد و در دسترس است. هزینه تلفن تنها در صورت استفاده از تلفن محاسبه میشود و ربطی به استفاده از خط ADSL ندارد.
DSL چیست ؟
تکنولوژی DSL یکی از انواع انتقال پر سرعت بوده است که با تلفن معمولی شما را قادر میسازد تا ضمن دسترسی به اینترنت پر سرعت از امکان دریافت صدا و تصویر با کیفیت بالا استفاده کنید. نوع دیگر همین تکنولوژی ADSL است که یکی از انواع فن آوری DSL می باشد. در این روش سیستم های سختافزاری ویژه (DSLAM) باید در پستهای مراکز مخابراتی نصب گردند. پس از نصب این سیستمها و با استفاده از کابلهای تلفن، سرویس قابل راهاندازی میشود، مصرفکننده این سرویس تنها به یک مودم ADSL احتیاج دارد.
DSL چگونه کار میکند ؟
با استفاده از زوج سیم های مخابرات برای تلفن خانگی ما تنها از یک پانصدم امکانات بالقوه این سیمها استفاده میکنیم و مابقی بلا استفاده میماند. ADSL پهنای باند 1.1 مگا هرتزی خطوط مسی را به کانال های 4 کیلو هرتزی تقسیم می کند و آخرین کانال را جهت ارسال صدا و فاکس معمولی تخصیص می دهد و 256 کانال دیگر را برای انتقال دو طرفه اطلاعات استفاده می کند. به این ترتیب که 64 کانال را برای خط ارسال اطلاعات و 128 کانال دیگر را جهت دریافت اطلاعات استفاده می کند. در بهترین حالت اگر 192 کانال 4 کیلو هرتزی موجود را استفاده کند، در تئوری سرعت باید به حدود 9 مگابیت در ثانیه برسد. البته در حال حاضر سرعت خطوط ADSL در بهترین حالت 2 مگابیت در ثانیه می باشد.
حال با استفاده از سختافزارهایی که بتوانند دادهها را فشردهسازی، ارسال و دریافت نمایند میتوانیم این قابلیت بلا استفاده را هم به کار بگیریم. یکی از این سختافزارها در پست مخابرات و دیگری در محل استفاده کننده نصب میشود. ارتباط از طریق سیم تلفن قبلی شما برقرار میشود بدون اینکه اختلالی در ارتباطات تلفنی به وجود آید. حالا به شرط اینکه مودم همیشه به خط وصل و روشن باشد ارتباط شما با اینترنت همیشه برقرار خواهد بود در عین حال اینکار برای مکالمات تلفنی مشکلی پیش نمیآورد.
برتریهای فنی DSL
اتصال دائم و بیوقفه و مطمئن به شبکه مخابرات و شبکه جهانی اینترنت برقرار است – از حداقل تجهیزات در محل کار یا خانه استفاده میشود – سرعت سیستم به قدری بالا خواهد بود که سرویسهای دیگر اینترنت نیز مانند صوت و تصویر متحرک، برای استفاده در دسترس خواهند بود – نیاز به کابلکشی مجدد نیست – می توان بیش از یک نفر از هر اتصال استفاده نمود - در شرایط ایدهآل (نبود نویز بر روی سیمها، فاصله کم تا مرکز مخابراتی) حداکثر سرعت دریافت 8 Mbps و سرعت ارسال 1Mbps خواهد بود – به علت سرعت بالا (دریافت و ارسال) امکان برقراری جلسات و سمینارهای مجازی با سهولت میسر است – باز شدن راه برای انجام پروژههایی مانند دولت الکترونیک، پزشکی الکترونیک، آموزش سمعی بصری الکترونیک و ... – ارائه انواع سرویسهای مختلف براساس بستر شبکه DSL مانند VODSL، Video on demand، VOIP.
-----------------------------------------------------------------------
قراره هر روز، آخر هر مطلب یه لینک هم معرفی بشه. برای اون هایی که اهل وبگردی هستند. البته لینک هایی که در این قسمت معرفی خواهد شد، الزاما در رابطه با موضوع مطالب بالا و حتی شاید در رابطه با کامپیوتر نباشد. اولین لینک رو فردا ببینید.
اولین گردهمایی رسمی اعضای انجمن کامپیوتر دانشگاه پیام نور قم.
زمان : جمعه 8/4/1386 ساعت 10:15
مکان : نمازخانه مرکز شماره یک 1
قرار بود جلسه راس ساعت 10 شروع بشه. طبق روال معمول این قبیل جلسات، و البته به دلیل حضور حداکثری دوستان جلسه با 15- 20 دقیقه تاخیر شروع شد. آقای نجفی زحمت تلاوت قرآن رو کشیدند و جلسه رسما آغاز شد. حضور اعضا فوق العاده بود. هیچ کس پیش بینی چنین حضوری رو نمی کرد. اگر نه بی نظیر ولی در بین برنامه های دیگر تشکل ها و انجمن های دانشگاه مطمئنا کم نظیر بود. اون هم برای انجمنی که فقط دو – سه ماه از آغاز فعالیتش می گذره.
بعد از تلاوت قرآن نوبت به خوش آمد گویی و اعلام برنامه رسید. به عهده من بود. فکرشم نمی کردم این تعداد از بچه ها بیان. واقعاً هیجان زده شده بودم. اینقدر که همون ابتدای کار یه نکته فراموش شد. تشکر از آقای نجفی! ایشون با مشغله بسیار زیاد و البته با تلاش آقای هاشم زاده قبول زحمت کرده بودند. تلاوتشون عالی بود...
ادامه مطلب...سلام
همون طور که قبلا گفته بودم از این پس وبلاگ به صورت روزانه آپ خواهد شد. هر روز با یک موضوع خاص که به شرح زیر است:
شنبه : اصطلاحات، فناوری
یکشنبه : آموزش
دوشنبه : معرفی نرم افزار
سه شنبه : معرفی منابع
چهارشنبه : سخت افزار
پنج شنبه : اینترنت
جمعه : دل نوشت!
مجددا هم اعلام می کنم که هر یک از دوستان که مایل باشند می توانند در این طرح با وبلاگ به صورت مستمر همکاری داشته باشند. در غیر این صورت حتی می توانند به صورت موردی مطالب رو به ایمیل وبلاگ به آدرس (
qomelecom_weblog@yahoo.com) بفرستند تا به نام خودشان و در موعد مقتضی در وبلاگ درح شود.پ.ن1 : در لیستی که قبلا اعلام کرده بودم آخرین مورد امنیت بود، که بسیاری از دوستان معتقد بودند، اختصاص یک روز کامل به این موضوع جزئی شاید زیاد لازم نباشد و موضوع اینترنت را پیشنهاد کردند که جایگزین شد. البته مباحث مربوط به امنیت هم به صورت محدود تر و در قالب دیگر موضوعات بررسی خواهد شد.
سلام به همگی
دو نکته مهم در مورد گردهمایی انجمن
1. گردهمایی انجمن روز جمعه در محل نمازخانه ساختمان شماره یک برگزار می شود. (دلیل این تغییر هم تغییراتی است که برنامه کاری دانشگاه در روزهای اخیر داشته است.)
2. با توجه به اینکه گزینش و تقسیم بندی کلاس ها در روز همایش و توسط اساتید مربوطه انجام می شود، حضور دوستانی که در دوره های آموزشی شبکه و مجموعه دات نت ثبت نام کرده اند، در این گردهمایی الزامی بوده و عدم حضور ایشان به منزله ی انصراف از شرکت در کلاس تلقی خواهد شد.
لیست کل یادداشت های وبلاگ
جستجو در وبلاگ
عضویت در خبرنامه وبلاگ
آمار بازدیدکنندگان