سفارش تبلیغ
صبا ویژن




اصطلاحات، فناوری :

RSS یک فرمت از XML می باشد، که براحتی می توانید از طریق آن به محتویات وب سایت های دیگر به صورت روزانه دسترسی داشته باشید و در وب سایت خود از آن استفاده کنید.
RSS در واقع نوعی از اسناد XML و مخفف کلمات Rich Site Summary (خلاصه غنی شده سایت) یا به قول دیگه‌ای Really Simple Syndication هستش که برای به اشتراک گذاشتن یا استفاده از عناوین خبرهای جدید یا Headlines یک سایت در سایت های دیگه طراحی شده. اولین بار شرکت Netscape در سال ۱۹۹۷ از RSS برای کم کردن ترافیک سایت خودش و نشان دادن خلاصه خبرهای جدید سایت در خبرگزاری‌هایی مثل BBC ، CNET و … استفاده کرد.
به عبارتی دیگر RSS یک فرمت متنی از نوع XML است. فایل های RSS لیستی از آیتم های مختلف را در خود دارند. هر آیتم شامل یک عنوان، توضیحات مختصری در رابطه با آن و لینکی که شما را به منبع آن موضوع که یک صفحه وب است می برد می باشد. البته اطلاعات دیگری مانند نام سازنده فایل، تاریخ ساخت و چند مورد دیگر نیز در هر آیتم مشاهده می شود. موضوعات هر آیتم می تواند در باره یک خبر، یا یک پست در وبلاگی خاص و موارد بسیار دیگری باشد. البته توضیحات مربوط به موضوع خاص معمولا به صورت مختصر و کوتاه در فایل می آیند.
به وب سایت هایی که نسخه
RSS دارند، در اصطلاح Syndicated گفته می شود. پسوند فایلهای RSS یکسان نبوده و به صورتهای XML, .RDF, .RSS. و بسیاری پسوندهای دیگر دیده می شوند. علاوه بر RSS سیستم های دیگر مانند Atom هم وجود دارند که البته هنوز مانند RSS فراگیر نشده اند.
گرامر RSS چیزی شبیه یک سند XML است که از دو قسمت تشکیل شده است. اولین قسمت، اطلاعات یا تگ های ایستایی (Static) هستند که بسته به نوع داده هایی که قراره به اشتراک گذاشته شوند، فرق می کنند و قسمت بعدی داده های پویا (Dynamic) و یا همون مطالب جدید ما هستند که بین این تگ های ایستا قرار می گیرند.

فواید RSS
بازدید تمام وب سایت ها قطعا کار دشواری است و اگر بخواهیم 20 سایت مختلف را مرور کنیم، هر لحظه ممکن است یک خبر مهم منتشر شود و ما بی خبر باشیم. در حالیکه با نصب نرم افزاری ساده می توانید لیست کاملی از وب سایت ها و وبلاگ های مورد نظر خود ایجاد کنید که چند لحظه پس از ارسال مطلب جدید پیام هشداری روی صفحه مانیتور خود ببینید و عنوان و خلاصه مطلب به اطلاع شما برسد. خواندن متن کامل بسیاری از مطالب لازم نیست و اگر مطلب مهمی در تازه ترین اخبار بود با یک کلیک همه مطلب برای شما نمایش داده می شود.
وقتی که به یک سند RSS نگاهی می اندازیم چیز زیادی از آن دستگیر ما نمی شود. در حقیقت خواندن این سندها برای انسان کار سختی است در حالیکه کامپیوتر براحتی می تواند این گونه فایل ها را بخواند و از آنها استفاده کند. پس در شبکه بخش هایی باید وجود داشته باشند که بتوانند این فرمت ها را بخوانند و درک کنند. ما به معرفی این چند بخش می پر دازیم. (با شناخت این سیستم ها پی به نقش RSS در شبکه اینترنت و فواید آن برای یک وبلاگ و یا وب سایت می بریم)
1. سیستم هایی که وب سایت ها را برای پیدا کردن سر خط خبر های مهم جستجو می کنند.
2. موتور های جستجو
3. مراکزی که RSS ها را برای ساخت وب سایت های چند کاره (Multiple) جمع آوری می کنند.
و بسیاری سیستم های دیگر.

در مورد هر یک از این موارد توضیحاتی می دهم:
1. تعداد بسیار کمی از سایت ها RSS ها را برای پیدا کردن اخبار جدید جستجو می کنند. این وب سایت ها سر خط اخبار موجود در سایت های مختلف را از RSS ها گرفته و در صفحات خود به کاربران ارائه می دهند. به فرض سایتی مانند بی بی سی، 69 سند RSS دارد که ما می توانیم با استفاده از برنامه های خاصی این سند ها را جستجو کرده و سر خط اخبار و اطلاعات مربوط به این سایت را در وبلاگ یا وب سایت خود قرار دهیم. لیست جامعی از این برنامه ها را در اینجا می توان یافت.
شاید بپرسید فایده این کار چیست؟ این عمل سبب صرفه جویی در وقت می شود. به این صورت که به جای سر زدن مداوم به این مراکز که کار بسیار خسته کننده ای است می توان از طریق برنامه های ذکر شده و سیستم RSS به هدف خود رسید.

2. موتورهای جستجوی وب که بر اساس RSS کار می کنند بسیار مفید هستند. زمانی که شما به دنبال خبر یا مطلب خاصی در این جستجوگرها هستید صفحات وبی به شما معرفی می شوند که فقط شامل موضوع مورد نظر شما می باشند و در آن صفحه هیچ مطلب دیگری وجود ندارد.

3. و اما سیستم های جمع آوری کننده RSS که مهمترین دسته می باشند. به این سیستم ها Newsreader و یا خبرخوان هم می گویند. اینها در حقیقت برنامه هایی اختصاصی هستند که به شما امکان خواندن فایلهای RSS را می دهند. این خبرخوان ها RSS های مربوط به یک موضوع خاص را جستجو کرده و بعد از جمع آوری، آنها را در اختیار شما قرار می دهند. مثلا  LISFeeds که اخبار مربوط به کتابخانه ها را جمع آوری می کند.

همچنین شما می توانید برای خود یک خبرخوان اختصاصی بسازید. برای این کار دو روش وجود دارد، یکی با استفاده از نرم افزاری خاص است که باید آن را از اینترنت دانلود کنید. این نرم افزار ها یا به صورت مستقل نصب می شوند و یا به ابزار های واسطه مانند Browser ها مثل موزیلا، یا بر روی Outlook Express و ... اضافه می گردند. از جمله این برنامه ها می توان به NewsGator (که بر روی اوت لوک اکسپرس نصب می شود) اشاره کرد. و اما روش دوم که شما بوسیله یک خبرخوان اینترنتی مانند Bloglines برای خود یک Newsreader اختصاصی می سازید. بیشتر خبرخوان ها در صفحات خود دارای 3 بخش اصلی می باشند. در سمت چپ که لیست RSS ها نوشته شده است و شما باید از بین آنها گزینه مورد نظر را انتخاب کنید. قسمت بالایی که در آن لیست آیتم های مربوط به آن سند لیست شده است و سرانجام قسمت پایین که لینک ها و اطلاعات مربوط به موضوع مورد نظر نوشته شده است. پس این سیستم سند RSS سایت شما را برای پیدا کردن اطلاعات می خواند و آن را در خبرخوان ها در اختیار کاربران قرار می دهد. و به این صورت آنان در جریان آخرین تغییرات و مطالب موجود در سایت یا وبلاگ شما قرار می گیرند.

نرم افزار های خواندن RSS
اکنون نرم افزارهای بسیاری در این زمینه وجود دارند که می توان با دانلود‌ آنها خبر خواند. اما به تازگی مرورگرهای اینترنتی نیز به سیستم خبرخوانی الکترونیکی مجهز شده‌اند. هرچند مرورگر اینترنت اکسپلور ویندوز هنوز به این سیستم مجهز نشده اما مایکروسافت قول داده در ویندوز ویستا چنین امکانی را برای کابران فراهم کنند. هم‌ اکنون بسیاری از مرورگرها از جمله نت‌اسکیپ و موزیلا مجهز هستند.
برای دریافت عناوین خبری سایت هایی که خدمات RSS را ارائه می کنند روی کامیوتر خودتون میتونید نرم افزارRss Reader رو از سایت http://www.rssreader.com دریافت کنید و پس از وارد کردن آدرسی که در پیوند RSS سایت ها وجود داره از آخرین اخبار سایت در قسمت های مورد علاقه خودتون مطلع شوید.

-----------------------------------------------------------------------
لینک شماره 49 :   http://www.irteb.com
پنج شنبه گذشته روز پزشک بود. با دو روز تاخیر، پایگاه اطلاع رسانی پزشکان ایران...





لیست کل یادداشت های وبلاگ

OpenCube Drop Down Menu (www.opencube.com)